салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Плов з морепродуктами в мультиварці

15 березня 2013


Плови готують не тільки в Середній Азії. У Середземномор'ї - свої рецепти. Плов з морепродуктами! Чувано справу? А чому з рибою можна, а з восьминогом - ні?

У нас продають коктейль з морепродуктів. Що в нього входить? Зазвичай - мідії, кільце і щупальця кальмарів, молоді молюски, креветки, восьминоги, каракатиці, гребінці. У морепродуктах небагато калорій, зате є йод, залізо, селен, магній, цинк. І, звичайно, вітаміни групи В, вітаміни Е і РР. Загалом, делікатеси вони делікатеси і є. Страшнувато тільки. Зате корисні і легко засвоюються.

Мідії і креветки в коктейль кладуть уже очищеними, іноді злегка відвареними, потім замороженими. Найчастіше весь коктейль свіжозаморожений. Продається в упаковці і на вагу. Чого тільки люди не їдять ... Але спробувати хочеться, тим більше дуже корисно. Он у них, у приморських народів тривалість життя какая ... Північні народи не в рахунок. Там мідій немає.

Для того, щоб приготувати плов з морепродуктами в мультиварці, вам знадобиться:

масло вершкове -3 ст.л.
цибуля - 2 шт.
морський коктейль - 500 р
перець болгарський різнокольоровий - 100 г.
рис - 260 м
соус томатний - 4 ст.л.
пів лимона
перець чорний мелений - чверть ч.л.
часник - 2-3 зубчики
зелень за смаком
а ще можна додати пакетик заморожених овочів, наприклад, «Мексиканська суміш». Там паростки квасолі і гриби.

Як приготувати плов з морепродуктами:

1. Разморозьте морський коктейль. Відкиньте його на друшляк, дайте стекти рідини. Заправте його лимонним соком, давленим часником, посипте перцем, полийте томатним соусом і покладіть на годинку в холодильник.
2. М'ясо морських жителів дуже м'яке. Воно не вимагає довгої теплової обробки. Але в мультиварці їжа НЕ вариться, а нудиться, тому звичайний режим «плов» підійде. Ніякої «гуми» не буде. Але рис краще взяти пропарений. Отже, кладемо вершкове масло. Хай трохи розтопиться. Далі порізані морепродукти (не бійтеся, що не вкусять), порізані ж овочі, рис.
3. Води можна налити по-старому - на 1 см. Вище рівня рису. Ставте режим «плов». По готовності залиште на «підігріві» хвилин хоч на 20. Плов повинен дійти.
4. Прикрасьте плов зеленню. До нього можна подати нарізаний лимон.

Смачного!

Морквяна сирна паска
Плов з перловки в мультиварці