салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Плов з морепродуктами в мультиварці

17 березня 2013


Дари моря були в раціоні харчування людини, мабуть, ще з часів глибокої давнини. Напевно, саме тому корисні властивості морепродуктів завжди знаходилися в центрі уваги лікарів і дієтологів. Самими ж поширеними і улюбленими морепродуктами сьогодні є креветки, м'ясо крабів, мідії, а ще устриці і кальмари, восьминоги, лобстери і багато інших.

Головна користь морепродуктів полягає в тому, що багато з них містять величезну кількість різних мікроелементів, які просто необхідні для нормального функціонування нашого організму. У першу чергу це йод, кальцій, фосфор, мідь, а також залізо.

До того ж, сьогодні існує неймовірна кількість цікавих варіантів їх приготування! І один з них - дуже смачний плов, приготований в мультиварці! Швидко, смачно і дуже вишукано!

Щоб приготувати плов з морепродуктами в мультиварці, нам знадобиться:

набір морепродуктів - 500 г
ріпчаста цибуля - 2 шт.
морква - 1 шт.
індійський рис - 2, 5 ст.
сіль, суміш спецій - за смаком
оливкова олія
спеції (барбарис, куркума, кмин) - за бажанням

Як приготувати плов з морепродуктами в мультиварці:

1. Отже, перш за все, варто відзначити, що для вимірювання продуктів ми використовуємо не звичайний стакан, а мультістакан. Тепер же що стосується морепродуктів. Звернемо вашу увагу, що ви можете використовувати все, що завгодно, наприклад, це може бути заморожений коктейль з крабового м'яса, креветок, кальмарів, мідій, рапанів, восьминогів і т.п. Використовуйте ті продукти, до яких ви звикли і які вам найбільше подобаються.
А от рис бажано використовувати бурий довгозерний.
2. Отже, тепер приступаємо і до самого приготуванню плову. Для цього виставляємо на мультиварці режим «ВИПІЧКА» і наливаємо в чашу невелику кількість оливкової олії. Тепер відправляємо до нього наші морепродукти, попередньо нарізані в довільній формі (квадратиками, пластинками і т.п.). При цьому не забуваємо про те, що перед приготуванням морепродукти необхідно потримати певний час при кімнатній температурі, щоб вони розморозились.
3. Очищаємо і натираємо на дрібній тертці моркву, очищаємо і дрібно подрібнюємо ріпчасту цибулю. Потім відправляємо підготовлені овочі до дарів моря в чашу мультиварки. Гарненько все перемішуємо і продовжуємо готувати ще 20 хвилин.
4. Після цього висипаємо до обсмаженою овочам і морепродуктів покладену норму рису, перемішуємо все (прогріваємо рис протягом 1-2 хвилин), після чого заливаємо все звичайною кип'яченою водою таким чином, щоб її рівень доходив десь на 1 см вище крупи. Більше того, щоб прискорити процес приготування плову, ви можете залити рис відразу гарячою водою (практично окропом). Далі відразу ж додаємо сіль і різні приправи за смаком (куркуму, кмин). А ще при бажанні ви можете використовувати трохи барбарису або шафрану, пару лаврових листів, а також щіпку меленого чорного перцю.
5. Тепер перемикаємо мульварку в режим «ПЛОВ», час приготування залишаємо за замовчуванням або трохи менше. Після сигналу залишаємо плов постояти ще хвилин 10-15, а після подаємо до столу зі свіжими овочами.

Всім смачного!

Щи з куркою в мультиварці
Солодкий плов в мультиварці