На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Плов з курячими крильцями

23 квітня 2014


Одна справа - плов з курячим філе, ну ще, гаразд, з стегенцями, але от з крильцями ... Не очікувала, а виявилося, що це виходить не менш смачно, хоч і трохи незвично. Крім того, ми адже готуємо шашлик з крилець в томаті, Так чому тоді не може бути й плову з курячими крильцями? От і я так вирішила, приготувала - і залишилася дуже задоволена, тому що моє сімейство наминати цей плов з великим задоволенням. Спробуйте і ви, напевно не будете розчаровані!

Щоб приготувати плов з курячими крильцями, вам знадобиться:

курячі крильця - 1 кг
рис длінозерний - 2 ст.
цибуля - 1 шт.
солодкий перець - 1 шт.
часник - 2 зубки
петрушка - 1 пучок
чебрець - 1 ч.л.
куркума -? ч.л.
крупна нейодовану сіль - 2 ч.л.
мелений чорний перець -? ч.л.
рослинне масло - 3 ст.л.
вершкове масло - 50 г

Як приготувати плов з курячими крильцями:

1. Підготуємо необхідні нам овочі. Цибулю і очищений від насіння і перегородок солодкий перець нарізаємо на невеликі кубики.
2. Часник очищаємо від лушпиння, миємо й нарізаємо, тільки не занадто дрібно.
3. У невелику каструльку з товстими стінками наливаємо рослинне масло і гарненько його нагріваємо. Викладаємо куркуму і сушений чебрець. Робимо вогонь не дуже великий і обсмажуємо приправи протягом пари хвилин.
4. Додаємо подрібнений часник і через кілька секунд - перець з цибулею. Часто помішуючи, всі разом обсмажуємо близько 10 хвилин.
5. Рис ретельно промиваємо і, поки обсмажуються овочі, відкидаємо його на друшляк, щоб з нього стекла непотрібна рідина.
6. Перекладаємо рис в каструльку до овочів і обсмажуємо до тих пір, поки рис не стане прозорим. Не забуваємо перемішувати, щоб рис не прилипав.
7. Тим часом потрібно закип'ятити 1 літр води.
8. Крильця ретельно очищаємо від можливих остей.
9. Як тільки рис став прозорим, заливаємо його окропом і доводимо до кипіння. У цей же момент викладаємо в каструлю крильця, занурюючи їх у рисі. Солимо плов і доводимо до кипіння.
10. Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо близько 20-25 хвилин.
11. Знімаємо каструлю з вогню і додаємо в неї вершкове масло. Перемішуємо і накриваємо кришкою. Залишаємо ще на 10-15 хвилин.

Викладаємо плов на широке блюдо і перед подачею посипаємо подрібненою зеленню.

Смачного!

Жульєн з брокколі з печерицями
Бутербродная паста з бананів і шоколаду
© 2015-2022  mycooking.pp.ua