салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Плов з куркою і молодим часником в мультиварці

5 травня 2015


У будь-якої страви є свої шанувальники, знавці і критики. І напевно плов - це таке блюдо, яке постійно викликає суперечки багатьох «знаючих фахівців». Але, ми господині любимо і готуємо це блюдо так, як ми його знаємо і так, як подобається нам і нашим близьким. Ми не боїмося експериментувати, вносити в блюдо щось своє, а потім, якщо результат вийшов вдалим, ділимося на сторінках ось таких ось кулінарних сайтів.
З появою мультиварки, плов я почала готувати набагато частіше, ніж раніше і мої хлопчики цьому тільки раді. Основна кількість інгредієнтів вже відпрацьовано, експериментую з кількістю масла і різних приправ. Ось і сьогодні вирішено було використовувати не звичайний часник, а молодий.

Кількість порцій: 8-9
Час приготування:  1 ч. 30 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 345 ккал


Щоб приготувати плов з куркою і молодим часником в мультиварці, вам знадобиться:

  • куряче філе - 500 г
  • рис круглозёрний - 3 мультістакана
  • цибуля ріпчаста (середній) - 1 штука
  • морква (середня) - 1 штука
  • зелений часник - 2 пера
  • сіль - 2 чайні ложки
  • масло рослинне - 2 ст. ложки
  • спеції, приправи - за смаком
  • вода - 5 мультістаканов

Як приготувати плов з куркою і молодим часником в мультиварці:

  1. Готувався плов в мультиварці Viva MC - F101 з об'ємом чаші 5 літрів.

  2. 1. Цибулю почистимо і дрібно поріжемо. У чашу мультиварки наливаємо одну ст. ложку рослинної олії, включаємо її в мережу і виставляємо режим «Жарка» на 30 хвилин. Всипаємо порізану цибулю і обсмажуємо протягом 3 хвилин.

  3. 2. За цей час вимиємо, почистимо і натремо моркву на великій тертці.

  4. 3. Додамо морква до цибулі, наллємо ще 1 ложку рослинної олії, перемішаємо і будемо смажити під закритою кришкою 6 - 7 хвилин, а поки підготуємо часник і м'ясо.

  5. 4. Часник вимиємо і товсту частину поріжемо на кружечки.

  6. 5. Через 7 хвилин, відкриваємо кришку, додаємо часник, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати.

  7. 6. М'ясо помили, порізали на невеликі шматочки.

  8. 7. Через 2 хвилини після того як закинули часник, додаємо м'ясо, солимо, перчимо, додаємо улюблені приправи - у мене сьогодні були приправи «для плову», куплені на ринку і коріандр в зернах. Перемішуємо і тушкуємо до сигналу, у нас залишилося приблизно 13 - 15 хвилин.

  9. 8. За час смаження 1 - 2 рази перемішуємо м'ясо з овочами.

  10. 9. Відміряємо 3 мультістакана рису і промиємо його. Після сигналу всиплемо рис в чашу і додамо сіль.

  11. 10. Наливаємо 5 мультістаканов води або дивіться за своїм обсягом. Вода повинна покривати рис на 1,5 пальця (приблизно 1,5 см). Включаємо режим «Крупа» або «Плов» на 40 хвилин.

  12. 11. Після сигналу відключила МВ і залишила плов настоюватися на 10 хвилин. Відкривши кришку, перемішала. Все, наш плов з курячим м'ясом і молодим часником готовий.

  13. 12. Подаємо із зеленню.

  14. Смачного!

Свіжий салат з молодої капусти з куркою
Кимчи з редьки