салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Плов з куркою і грибами в мультиварці

11 листопада 2013


Плов - чудове блюдо, яке є гордістю східної кухні і користується популярністю в багатьох країнах світу. Немає людини, яка зможе встояти перед смачним рисом з поджарістим м'ясом і ароматними спеціями! Для приготування цього чудесного страви в класичному варіанті рекомендується використовувати чавунний казан, проте не менш успішно можна скористатися каструлею або навіть деком. А ми пропонуємо вам порадувати себе і своїх рідних пловом з куркою і грибами, Приготованим в мультиварці.

Щоб приготувати плов з куркою і грибами в мультиварці, вам знадобиться:

філе куряче - 500 г
печериці - 7-8 шт.
рис - 1,5 мультістакана
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
часник - 2-3 головки
олія соняшникова - 2 ст. л.
приправа для плову
куркума
перець чорний мелений
сіль

Як приготувати плов з куркою і грибами в мультиварці:

1. Куряче філе нарізати кубиками.
2. Гриби почистити і нарізати великими шматочками.
3. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.
4. Моркву натерти на крупній тертці.
5. Рис добре промити.
6. У чашу мультиварки налити соняшникова олія. Викласти куряче філе, цибуля, морква, часник і гриби. Готувати в режимі «Жарка» протягом 25 хвилин.
7. Через 25 хвилин всипати в чашу промитий рис і залити водою. Посолити, поперчити за смаком, додати приправу для плову і дрібку куркуми.
8. Закрити мультиварку і включити режим «Рис / Гречка».
9. За 15 хвилин до закінчення приготування покласти в плов часник.

До готового блюда можна подати нарізану кільцями маринований лук, свіжі або консервовані овочі та зелень. Плов виходить дуже ароматним, красивим, ситним і, звичайно ж, смачним!

Смачного вам і вашим рідним!

Сторінка 2 з 2 2
Сторінка 2 з 2 2
Червоний борщ в скороварці
Рецепт білого хліба в хлібопічці