салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Плов з курагою, апельсином і родзинками

25 квітня 2014


Цей солодкий плов дуже люблять готувати в Ірані. Перська плов - це поєднання рису, сухофруктів або цукатів, горіхів і спецій. З овочів в ньому присутня тільки обсмажену цибулю, який у поєднанні з овочевим бульйоном дасть багатий смак рису. Рис потрібно брати хороших сортів, довгозернистий. Басматі або Жасмин добре підійдуть. Кориця, куркума, цедра апельсина і сухофрукти додадуть плову відмінний східний аромат. З горіхів найкраще підійде мигдаль або кешью.

Плов як національне або, принаймні, улюблене блюдо, існує у різних народів. Узбецький плов- Завжди з м'ясом, плов по-турецьки- З рису, курки, родзинок, мигдалю і перцю, а є ще й плов в азіатському стилі -плов з морепродуктами. Для нас з вами не головне, якої країни у нас на столі плов, головне - щоб він був смачним! Мій перський плов - просто смакота! У міру солодкий і ароматний, завдяки цедрі апельсина і спецій, цей плов - знахідка для любителів екзотики. До того ж, в цій страві немає м'яса, тому його заслужено можна вважати вегетаріанським і пісним стравою. Плов з рису з сухофруктами, горіхами і апельсиновою цедрою відмінно живить і піднімає настрій.

Щоб приготувати плов з курагою, апельсином і родзинками, вам знадобиться:

рис - 1 ст.
курага - 100 г
родзинки - 50 г
горіхи - 50 г
цедра апельсина - 1 ч.л.
масло вершкове - 1 ст.л.
бульйон овочевий - 2 ст.
цибуля - 1 шт.
кориця, сіль - по щіпці

Як приготувати плов з курагою, апельсином і родзинками:

1. Рис кілька разів промити і залити холодною водою. Дати настоятися 2:00. Воду злити.
2. Ізюм та курагу промити, залити гарячою водою і дати постояти 10 хвилин, воду злити.
3. Цибулю очистити, помити і дрібно нарізати. Обсмажити в сковороді на вершковому маслі, помішуючи, 4 хвилини.
4. Горіхи без шкірки обсмажити на сухій сковороді, помішуючи, 5 хвилин.
5. Рис додати до обсмаженої цибулі в сковороду, перешкодити і протушкувати 1 хвилину.
6. Після цього додати в рис овочевий бульйон, потім - курагу та ізюм. Курагу краще розрізати на 2-3 частини.
7. Довести рис з бульйоном до кипіння, зменшити вогонь до мінімального, додати спеції, сіль і протушкувати під кришкою 20 хвилин.
8. Через 20 хвилин зняти плов з вогню і дати постояти під кришкою хвилин 5.
9. Розкласти плов по тарілках, додати цедру апельсина і горіхи.
Якщо ви не будете подавати плов до столу відразу, то не додавайте в нього горіхи, вони намокнуть і стануть не хрусткі і не смачні. Додавайте їх безпосередньо в тарілку перед подачею.

Смачного!

Яблучно-грушевий крісп на сніданок
Голубці з крабовим м'ясом