салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Плов зі свинини в мультиварці

16 березня 2013


Плов - це дуже давнє блюдо. У Середній Азії воно є і святковим і повсякденним. Повсякденний плов готують жінки. Святковий - чоловіки. Плов, який продають на вулиці, не в їдальні - теж готують чоловіки. Де-небудь з краю площі стоїть здоровенний казан. І близько їдальні, не всередині, зовні, теж встановлений величезний котел, трохи далі - мангал, а по-хорошому ще й піч - тандир, в якій печуть коржики або самси з курдючним жиром.

Але зараз я про плові. Так от, плов зі свининою не роблять. Це блюзнірство. Жах. Непристойність. Мусульмани не роблять. А християни, що жили на Сході, беруть собі будь-яке м'ясо, та й варять вкуснючая плов.

У всіх пловах, незалежно від м'яса, є «зирвак» - зажарка і круп'яна частина. До речі, лов можна готувати не тільки з рису.

Тепер знову різниця. У Середній Азії спочатку готують зирвак. Потім в нього ж засипають крупу, доливають воду. Варять, упарюють на вогні і без вогню під кришкою.

В Ірані, Азербайджані, Туреччині все по-іншому. Ну, по-перше, «зирвак» там називається «гара». Гара і рис, або пшениця, іноді навіть перловка, готуються окремо. І подаються як м'ясо з гарніром.

Для того, щоб приготувати плов зі свинини в мультиварці, вам знадобиться:

свинина (о, жах!) - 500 р
рис- 400г. або 2 мультяшних склянки
морква -1 шт.
цибуля - 1 шт.
масло рослинне - 50 р
приправа для плову - 1 ст.л.
зіра - щіпка (на любителя, але дуже смачно)
часник - візьміть 1-2 головки, очистіть від верхніх листків і покладіть в плов, коли покладіть рис і вода вже почне закипати. Распробуете - кладіть по голівці на людину
сіль перець

Як приготувати плов зі свинини в мультиварці

1. У деяких Мультиварки є режим «жарение», в інших немає. Можна смажити при режимі "гасіння" при відкритій кришці. Але ось в інструкціях пишуть, що мультиварка не любить відкритої кришки. І потрібно дотримуватися обережності при помішуванні. Тільки спеціальною ложкою або вже дерев'яною лопаткою.
2. Почистіть, поріжте цибулю і моркву. Налийте в чашу масло, підігрійте, посмажте цибулю хвилини 3. Додайте моркву соломкою - смажте ще 5 хв.
3. М'ясо поріжте невеликими шматками, посмажте з цибулею та морквою 40 хв. Помішуйте.
4. Налийте води, щоб закрити м'ясо. Додайте спеції. Поставте режим "гасіння" і закрийте кришку. 40 хв. вільні.
5. Закладаємо добре промитий рис. Добре - значить, остання вода повинні бути прозорою. Воду в чашу наливаємо на 1 см. Вище рівня рису. Поставте режим «плов». Час стандартне. Коли плов в принципі звариться, поставте його в режим «підігрів» на 40 хв. Ось тепер щось схоже на плов в казані вийшло. Та й не погано!
6. До плову подають салат з помідорів і огірків, кефір з великою кількістю зелені, редьку маргеланская або дайкон. Чай обов'язково. Чорний або зелений - за бажанням. Коржики - якщо є.

Смачного!

Сторінка 3 з 3 3
Сторінка 3 з 3 3
Салат з квасолею, грибами і сухариками
Ароматний картопля з шинкою і цибулею