салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Плов з мідій

26 квітня 2014


Хочу запропонувати вам рецепт плову з мідій. Дуже смачний і ароматний плов з мідіями і рисом сорти басматі можна приготувати не тільки до вечері, але і на святковий стіл.
Плов - це блюдо, яке було відоме на Сході в далекій давнині. У кожній країні і навіть в кожній місцевості були власні традиційні рецепти приготування плову, але основою справжнього плову завжди були м'ясо, рис і прянощі. Плов досі є в Азії і на Сході улюбленим блюдом, без якого не обходиться жодне торжество, та й у повсякденному житті він нерідко з'являється на столах.

Різновидів плову дуже багато, і всі його готують по-різному. Але життя вносить свої корективи, і сьогодні з'явилися рецепти плову з досить незвичними інгредієнтами, наприклад, плов з креветками,плов з каштанами, Які виходять не менш смачними, ніж плов зі свинини в мультиварці. Пробуйте різні види плов, готуйте його як до сімейного, так і до святкової вечері, і я впевнена, що плов з мідій займе гідне місце на вашому столі.

Щоб приготувати плов з мідій, вам потрібно:

цибуля ріпчаста - 1 шт.
олія оливкова - 2 ст. л.
часник часточки - 2 шт.
куркума - 1 ч. л.
кориця паличка - 1 шт.
рис басматі - 400 г
бульйон курячий - 500 мл
мідії - 1 кг
горошок морожений - 120 г
цибуля зелена - пучок
сіль за смаком

Як приготувати плов з мідій:

1. Цибулю і часник очистити, вимити і дрібно нашаткувати.
2. На плиту поставити глибоку сковороду або жаровню, влити оливкове масло і розігріти на середньому вогні, всипати цибулю і часник, додати куркуму, корицю розламати на шматочки і всипати в сковороду, смажити до м'якості цибулі.
3. Потім всипати ретельно промитий рис, обсмажити до прозорості і влити бульйон, накрити кришкою і тушкувати на малому вогні 10 хвилин.
4. Зняти кришку зі сковороди і всипати заморожений горошок, перемішати все добре, тушкувати плов ще 10 хвилин, потім додати мідії, посолити за смаком, тушкувати до того моменту, коли мідії відкриються.
5. Якщо будуть мідії, що не відкрилися, їх слід прибрати з плову.
6. Цибуля зелена вимити, просушити і дрібненько нарізати.
7. Плов з мідіями розкласти по тарілках, посипати зеленою цибулею і подавати до столу.

Приємного вам апетиту і легкості в приготуванні на вашій кухні!

Різотто овочеве
Салат з грибами і селерою