салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Плов з баранини в мультиварці

15 березня 2013


Існують тисячі рецептів плову. Основні, звичайно, з м'ясом, частіше - бараниною. Але є варіанти з рибою, дичиною (курятиною), сухофруктами. Крім м'яса в зирвак кладуть цибулю і моркву. Морква теж, буває, замінюють редькою (не чорною), навіть редискою, гарбузом.

І рис в плові теж замінюємо. Варять плов з пшеницею, горохом, махаємо, навіть з перловкою. (Ну, це взагалі збочення якесь). Горох - стаття окрема. Треба взяти нут - баранячий горох. У нього довгий носик. Промити і замочити на ніч. Він у два рази розбухне. І додавайте в будь плов разом з рисом. Смакота!

У плов також можна покласти часник головками і айву, порізану скибочками (смакота), барбарис і родзинки (не люблю).

Масло в плов краще брати рослинне + курдючний жир. Неймовірний смак! Тільки застигає, ну, як баранина

В Узбекистані рослинне масло ми обов'язково розжарювали до білого диму - що б не готували. Справа в тому, що найчастіше вдавалося купити нерафінована олія. А в ньому міститься отруйний госсипол. Рафінована ж бавовняне масло (правильне масло для плову) - як б не корисніше оливкової. Унікальне омолоджуючу дію на шкіру. Правда, до смак незвичайний, але, по-моєму, дуже приємний.

Так, рис в плов краще брати «дев- зіра» - Узгенському. Саму зіру не забудьте, смачно. Морква в класичному плові - жовта.

Для того, щоб приготувати плов з баранини в муьтіварке, вам знадобиться:

баранина - 800 г.
курдючний жир - ну хоч 100 р
масло рослинне - 1 ст.л.
приправа до плову - за смаком
зіра - за смаком
часник - беріть побільше, покладіть цілком, знявши тільки верхню одежину. До кінця чистити не треба. Покладіть головками, в рис, коли вода закипить.
морква - 1 шт.
цибуля - 2 шт
родзинки або горох нут - по жмені. Горох замочіть на ніч.
сіль, перець - за смаком

Як приготувати плов з баранини в мультиварці:

1. Спробуйте приготувати зирвак НЕ жарячи, а на пару. Зовсім трохи масла - змастити чашу. Шматочки баранини і, якщо є, курдючного жиру, цибуля та морква закриваємо кришкою. Посоліть. Ставимо режим «на пару» на 40 хв.
2. У добре, до прозорої води, промитий рис додайте спеції, ЗРУ, родзинки або заздалегідь замочений горох- нут. Кладемо рис в чашу. А ось воду беріть тільки гарячу, холодна порушить тепловий режим.
3. Увімкніть режим «плов» і відпочиньте. Коли мультиварка відключиться, залиште режим підігрів на 40 хв.

Смачного!

Булочки з листкового тіста зі шпинатом і бринзою
Кукурудзяно - пшоняна каша в мультиварці