На головну |
Хочу запропонувати свій варіант пісочного пирога з ягодами. Легкий пісочний корж, різноманітні ягоди і чудовий сметанний соус. Цей пиріг можна готувати не тільки влітку, а й взимку із заморожених ягід. Сподіваюся, він стане для вашої родини улюбленим пирогом літа.
Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування: 1 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 230 ккал / 100 г
Щоб приготувати пиріг Ягідне асорті, вам знадобиться:
Як приготувати пиріг Ягідне асорті.
Готуємо інгредієнти - ягоди.
Інгредієнти для тіста і соусу.
Готуємо тісто. Просіваємо борошно і засипаємо розпушувач.
У яйця всипаємо цукор і збиваємо вінчиком до розчинення цукру.
Розтоплюємо маргарин і охолоджуємо до кімнатної температури. Вливаємо розтоплений маргарин в яєчно-цукрову суміш.
У борошно вводимо яєчно-масляну суміш.
Замішуємо тісто. Якщо тісто рідкувато, то додавайте по 1 ст.л. борошна до потрібної консистенції. Тісто виходить м'яким, гладким і пластичним. Готове тісто кладемо в холодильник на 30 хвилин.
Готуємо ягоди. Моєму, перебираємо, з вишні видаляємо кісточки, аґрус розрізаємо на половинки. Ягоди відкидаємо на сито і даємо стекти соку і воді. У цукор додаємо крохмаль, добре перемішуємо. У ягоди засипаємо суміш цукру з крохмалем і перемішуємо.
Готуємо інгредієнти для сметанного соусу.
У збиті яйця всипаємо цукор і крохмаль.
Ретельно розтираємо.
Потім вводимо сметану, дуже маленькими порціями, постійно помішуючи.
Сметанним суміш треба дуже добре вимішати до однорідного стану.
Готуємо корж. Дістаємо тісто з холодильника і розгортає на робочому столі коло, більший ніж розмір форми. У моєму випадку: діаметр форми - 29 см і висота бортика - 4 см.
Товщина коржа не більше 0,5 см.
Перекладаємо підготовлену заготовку в форму. Обрізаємо зайве тісто.
У підготовлений корж викладаємо ягідну суміш з цукром і крохмалем.
Заливаємо ягоди сметанним соусом.
Випікаємо при температурі 180? С 50-60 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки. Якщо ви хочете крем пожиже, то зменшуєте час випічки на 5-10 хвилин.
Дати пирогу охолонути у формі і потім перекласти на блюдо. Краще якщо дати пирога постояти і настоятися в холодильнику не менше 4:00, а бажано залишити його на ніч.
Готовий пиріг. Вид зверху.
Вид пирога збоку.
І ще один вид.
Смачного!