На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Пиріг Ягідне асорті

6 серпня 2015


Хочу запропонувати свій варіант пісочного пирога з ягодами. Легкий пісочний корж, різноманітні ягоди і чудовий сметанний соус. Цей пиріг можна готувати не тільки влітку, а й взимку із заморожених ягід. Сподіваюся, він стане для вашої родини улюбленим пирогом літа.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 230 ккал / 100 г


Щоб приготувати пиріг Ягідне асорті, вам знадобиться:

  • для тесту:
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 100 г
  • маргарин - 120 г
  • борошно - 350-400 г
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • для начинки:
  • ягоди (малина, вишня, чорна смородина, аґрус) - 600 г
  • цукор - 150 г
  • крохмаль - 2 ст. л.
  • для сметанного соусу:
  • сметана - 400 г
  • цукор - 200 г
  • яйця - 3 шт.
  • крохмаль - 4 ст.л.

Як приготувати пиріг Ягідне асорті.

  1. Готуємо інгредієнти - ягоди.

  2. Інгредієнти для тіста і соусу.

  3. Готуємо тісто. Просіваємо борошно і засипаємо розпушувач.

  4. У яйця всипаємо цукор і збиваємо вінчиком до розчинення цукру.

  5. Розтоплюємо маргарин і охолоджуємо до кімнатної температури. Вливаємо розтоплений маргарин в яєчно-цукрову суміш.

  6. У борошно вводимо яєчно-масляну суміш.

  7. Замішуємо тісто. Якщо тісто рідкувато, то додавайте по 1 ст.л. борошна до потрібної консистенції. Тісто виходить м'яким, гладким і пластичним. Готове тісто кладемо в холодильник на 30 хвилин.

  8. Готуємо ягоди. Моєму, перебираємо, з вишні видаляємо кісточки, аґрус розрізаємо на половинки. Ягоди відкидаємо на сито і даємо стекти соку і воді. У цукор додаємо крохмаль, добре перемішуємо. У ягоди засипаємо суміш цукру з крохмалем і перемішуємо.

  9. Готуємо інгредієнти для сметанного соусу.

  10. У збиті яйця всипаємо цукор і крохмаль.

  11. Ретельно розтираємо.

  12. Потім вводимо сметану, дуже маленькими порціями, постійно помішуючи.

  13. Сметанним суміш треба дуже добре вимішати до однорідного стану.

  14. Готуємо корж. Дістаємо тісто з холодильника і розгортає на робочому столі коло, більший ніж розмір форми. У моєму випадку: діаметр форми - 29 см і висота бортика - 4 см.
    Товщина коржа не більше 0,5 см.

  15. Перекладаємо підготовлену заготовку в форму. Обрізаємо зайве тісто.

  16. У підготовлений корж викладаємо ягідну суміш з цукром і крохмалем.

  17. Заливаємо ягоди сметанним соусом.
    Випікаємо при температурі 180? С 50-60 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки. Якщо ви хочете крем пожиже, то зменшуєте час випічки на 5-10 хвилин.

  18. Дати пирогу охолонути у формі і потім перекласти на блюдо. Краще якщо дати пирога постояти і настоятися в холодильнику не менше 4:00, а бажано залишити його на ніч.

  19. Готовий пиріг. Вид зверху.

  20. Вид пирога збоку.

  21. І ще один вид.

  22. Смачного!

Рис Басматі з нутом
Сирний пиріг з абрикосами і безе
© 2015-2022  mycooking.pp.ua