салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Пиріг-торт сирний на бісквіті з полуницею і шоколадом

24 червня 2015


Неймовірно ніжний і незабутньо смачний десерт! А аромат полуниці і гіркий шоколад нікого не залишить байдужим! Цей пиріг по достоїнству може називатися тортом і прикрасити як святковий день з застіллям у колі близьких і друзів, так і простий будній вечір з коханою або родиною під чашечку чаю або кави. Його зовнішня краса повністю відповідає відмінному смаку. Пиріг дуже ніжний і легкий, адже в ньому шар неймовірно ніжного і повітряного бісквіта, що криється під неймовірно смачним і тающим сирно-вершковим шаром. Прикрашає його стигла і ароматна полуниця, а також гіркий тающий шоколад!
Ви вже представили цей неповторний смак ?! Тоді саме час відчути його! Обов'язково спробуйте мій пиріг, він вам сподобається! Люблю його куштувати вранці, коли панує природна тиша, річна прохолода, з чашкою кави на затишному маленькому балкончику. Так легко зробити для себе шматочок раю в наших умовах! Продуйте, мрійте, фантазуйте!

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч. 20 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 520 ккал


Щоб приготувати пиріг-торт сирний на бісквіті з полуницею і шоколадом, вам знадобиться:

  • для бісквіта:
  • яйця - 3 шт. (невеликі)
  • цукор - 100 г
  • ванільна есенція - 1 ч.л.
  • вода - 30 мл (окріп)
  • олія соняшникова - 30 мл
  • борошно - 100 г
  • для сирного шару:
  • сир - 250 г
  • сметана - 300 г
  • згущене молоко - 1 банка
  • полуниця - близько 200 г (можна не в сезон замінити персиками консервованими)
  • желатин - 1 пакетик (10 г)
  • а також:
  • полуниця - близько 300 г (можна замінити консервованим персиком)
  • шоколад - 100 г
  • вершки - 80 мл

Як приготувати Пиріг-торт сирний на бісквіті з полуницею і шоколадом.

  1. 1. Підготуємо всі потрібні інгредієнти.

  2. Полуницю (через її сезонності) можна запросто замінити консервованими персиками, а сироп з них можна так само додати в сирний шар. Буде дуже смачно і в підсумку вийде зовсім інший смак, що теж ніжно і незвично.
    2. Розбиваємо в миску (бажано велику, так як будемо в ній збивати) трьох яица.

  3. Відміряємо 100 грамів цукру і вкопують в яйця.

  4. Туди ж додаємо близько 1 чайної ложки ванільною есенції.

  5. Збиваємо міксером добре, близько 5 хвилин,

  6. до пишності і більш світлого кольору.

  7. 3. Не перестаючи збивати яйця міксером, вливаємо 30 мл крутого окропу.

  8. Потім відразу ж вливаємо (так само не перестаючи збивати) соняшникова олія.

  9. Добре збиваємо і відкладаємо міксер.
    4. Відміряємо 100 грамів борошна і просіваємо по чуть-чуть, порціями, в збиту яєчну масу.

  10. Акуратно лопаткою перемішуємо знизу вгору, не поспішаючи.

  11. Стежимо, щоб мука вся перемішалася і не було грудочок.

  12. Маса повинна вийде гладкою, тягучою і повітряної.

  13. 5. Беремо роз'ємну форму, дно застилаємо пергаментним папером, а бортики обертаємо фольгою.

  14. Наливаємо в підготовлену форму приготоване тісто. Відправляємо в розігріту заздалегідь до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.

  15. Перевіряйте готовність, але через 30 хвилин бісквіт повинен бути готовий.

  16. Коли бісквіт приготується, не виймайте форми, нехай остигає в ній.
    6. Приступимо до сирному шару. Для це спочатку заллємо водою желатин за інструкцією на упаковці і залишимо набухати, періодично помішуючи.

  17. 7. У чашу блендера перекладаємо сир.

  18. Сир краще брати не сильно зернистий. Його можна не пропускати через сито, так як блендер і так добре справляється з його дробленням.
    8. До сиру додаємо сметани,

  19. закриваємо блендер і трохи зіб'ємо.

  20. 9. Очищаємо і добре промиваємо полуницю.

  21. По можливості, сушимо її паперовим рушником і відправляємо в чашу блендера до сиру зі сметаною.

  22. Дуже добре збиваємо.

  23. 10. Тепер в чашу відправляємо згущене молоко.

  24. Я додаю весь вміст банки, і згущене молоко використовую густу.

  25. Ще раз добре все збиваємо, і тривало.

  26. 11. В отриману масу виливаємо набряклий желатин

  27. і ще трохи збиваємо.

  28. 12. Отриманою сирною масою заливаємо бісквіт у формі.

  29. Рівняємо

  30. і відправляємо в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.

  31. 13. Перед подачею прикрашаємо наш пиріг-торт. Якщо Ви подаєте пиріг-торт до святкового столу, то прикрашайте цілком. Я ж приготувала пиріг до чаю порційно у звичайний день. Для цього відрізала порцію, переклала на тарілку, зверху поклала віялом по всій поверхні нарізану полуницю.
    14. На водяній бані

  32. розтопила шоколад з вершками

  33. і полила пиріг-торт з полуницею. Відразу подаю.

  34. Пиріг-торт сирний на бісквіті з полуницею і шоколадом готовий!

  35. Приємного солодкого апетиту!

Сторінка 2 з 2 2
Сторінка 2 з 2 2
Полуничне варення
Перець фарширований бринзою і сиром із зеленню