На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Пиріг «Сльози Ангела» з ананасовим кремом

26 жовтня 2012


Такий пиріг і пирогом-то назвати складно - аж надто він гарний і цікавий. Назва «Сльози ангела» йому дано через те, що під час охолодження на поверхні безе виступають солодкі краплі сиропу. Це дуже цікаво і чарівно. Приготувати такий пиріг легше, ніж здається. Раджу порадувати таким смачним і цікавим десертом себе і свою сім'ю після напруженого трудового дня.

Кількість порцій: 12
Час приготування:  2 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 445 ккал


Щоб приготувати пиріг «Сльози Ангела» з ананасовим кремом, вам знадобиться:
  • тісто:
  • масло вершкове - 200 г
  • яйце - 1 шт.
  • цукор - 100 г
  • борошно - 320 г
  • розпушувач - 1,5 ч.л.
  • крем:
  • жовток - 5 шт.
  • цукор - 170 г
  • масло вершкове - 50 г
  • крохмаль - 70 г
  • цукор ванільний - 7 г
  • вода - 100 мл
  • ананас -1 шт.
  • безе:
  • білок - 5 шт.
  • сіль - 0,125 ч.л.
  • цукор - 150 г
  • цукор ванільний - 7 г

Як приготувати пиріг «Сльози Ангела» з ананасовим кремом:

  1. 1. Тісто. Добре охолоджене вершкове масло натремо на крупній тертці.
  2. Додамо цукор, борошно, просіяне з розпушувачем, і яйце.
  3. Все це потрібно гарненько перемішати і вимісити. Тісто повинне вийти еластичним і як би шовковим.
  4. Форму для пирога змастити маслом, злегка присипати борошном. Тісто рівномірно розподіляємо по формі, не забуваючи про бортиках.
  5. Щоб «дно» нашого пиріг не здулося, проколюємо його в декількох місцях виделкою. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Випікаємо основу нашого пирога 25-30 хвилин.
  6. 2. Крем. Для приготування крему потрібно розм'якшене вершкове масло. Потрібно просто на початку роботи над пирогом дістати його з холодильника. Коли до нього «дійде справа», воно буде готове до роботи. Змішуємо масло, цукор і жовтки в каструльці.
  7. Додаємо крохмаль і ванільний цукор, перемішуємо до однорідності.
  8. Ананас чистимо й ріжемо на шматочки-кубики.
  9. До крему додаємо воду і шматочки ананаса.
  10. Крем збиваємо занурювальним блендером до повної однорідності.
  11. Якщо у вас немає блендера - ананас перед тим, як класти в крем, можна подрібнити за допомогою м'ясорубки. Тепер ставимо каструльку з кремом на середній вогонь і варимо, постійно помішуючи, до загусання. Залишаємо остигати до кімнатної температури. Остиглий крем викладаємо на основу для пирога.
  12. 3. Безе. Охолоджені білки збити в пишну піну.
  13. Продовжуючи збивати, поступово додати всі інші компоненти безе. Домогтися гладкої маси з «піками». На остиглий пиріг викласти масу для безе.
  14. Прогріти духовку до 220 градусів. Поставити пиріг в духовку. Через 10 хвилин, не відкриваючи дверцята, зменшити температуру до 120 градусів і випікати ще півгодини.
  15. Остигати пиріг повинен при кімнатній температурі. При цьому на поверхні безе виступлять солодкі «сльози ангела».
  16. Смачного!
Цвітна капуста маринована «Царська»
Кефаль, смажена в клярі по-одеськи
© 2015-2022  mycooking.pp.ua