Такий пиріг і пирогом-то назвати складно - аж надто він гарний і цікавий. Назва «Сльози ангела» йому дано через те, що під час охолодження на поверхні безе виступають солодкі краплі сиропу. Це дуже цікаво і чарівно. Приготувати такий пиріг легше, ніж здається. Раджу порадувати таким смачним і цікавим десертом себе і свою сім'ю після напруженого трудового дня.
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 445 ккал
Щоб приготувати пиріг «Сльози Ангела» з ананасовим кремом, вам знадобиться:
- тісто:
- масло вершкове - 200 г
- яйце - 1 шт.
- цукор - 100 г
- борошно - 320 г
- розпушувач - 1,5 ч.л.
- крем:
- жовток - 5 шт.
- цукор - 170 г
- масло вершкове - 50 г
- крохмаль - 70 г
- цукор ванільний - 7 г
- вода - 100 мл
- ананас -1 шт.
- безе:
- білок - 5 шт.
- сіль - 0,125 ч.л.
- цукор - 150 г
- цукор ванільний - 7 г
Як приготувати пиріг «Сльози Ангела» з ананасовим кремом:
- 1. Тісто. Добре охолоджене вершкове масло натремо на крупній тертці.
- Додамо цукор, борошно, просіяне з розпушувачем, і яйце.
- Все це потрібно гарненько перемішати і вимісити. Тісто повинне вийти еластичним і як би шовковим.
- Форму для пирога змастити маслом, злегка присипати борошном. Тісто рівномірно розподіляємо по формі, не забуваючи про бортиках.
- Щоб «дно» нашого пиріг не здулося, проколюємо його в декількох місцях виделкою. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Випікаємо основу нашого пирога 25-30 хвилин.
- 2. Крем. Для приготування крему потрібно розм'якшене вершкове масло. Потрібно просто на початку роботи над пирогом дістати його з холодильника. Коли до нього «дійде справа», воно буде готове до роботи. Змішуємо масло, цукор і жовтки в каструльці.
- Додаємо крохмаль і ванільний цукор, перемішуємо до однорідності.
- Ананас чистимо й ріжемо на шматочки-кубики.
- До крему додаємо воду і шматочки ананаса.
- Крем збиваємо занурювальним блендером до повної однорідності.
- Якщо у вас немає блендера - ананас перед тим, як класти в крем, можна подрібнити за допомогою м'ясорубки. Тепер ставимо каструльку з кремом на середній вогонь і варимо, постійно помішуючи, до загусання. Залишаємо остигати до кімнатної температури. Остиглий крем викладаємо на основу для пирога.
- 3. Безе. Охолоджені білки збити в пишну піну.
- Продовжуючи збивати, поступово додати всі інші компоненти безе. Домогтися гладкої маси з «піками». На остиглий пиріг викласти масу для безе.
- Прогріти духовку до 220 градусів. Поставити пиріг в духовку. Через 10 хвилин, не відкриваючи дверцята, зменшити температуру до 120 градусів і випікати ще півгодини.
- Остигати пиріг повинен при кімнатній температурі. При цьому на поверхні безе виступлять солодкі «сльози ангела».
- Смачного!
-