На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Пиріг з сьомгою і картоплею

20 липня 2014


Вкотре я ловлю себе на думці, що протягом всього свого життя ніяк не можу визначитися з тим, що ж все-таки подобається мені більше: ароматна рибка або апетитне м'ясо ... Єдине, що знаю точно - кожен з цих продуктів володіє чудовим, ні з чим не порівнянним смаком (і, звичайно ж, ароматом), і з кожного можна приготувати просто неймовірна кількість страв на будь-який смак! Як би там не було, сьогодні я все ж віддала перевагу чудесній морської мешканками і в черговий раз порадувала рідних дивовижним пирогом з сьомгою і картоплею!

Кількість порцій: 8
Час приготування:  2 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 495 ккал


Щоб приготувати пиріг з сьомгою і картоплею, вам знадобиться:

  • тісто листкове бездріжджове - 500 г
  • риба червона (філе) - 500 г
  • картопля - 4 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • масло вершкове - 5 ст. л.
  • яйце - 1 шт.
  • цукор - 0,5 ч. л.
  • сіль - 1 ч. л.
  • чорний мелений перець - за смаком

Як приготувати пиріг з сьомгою і картоплею.

  1. 1. Філе сьомги викласти на обробну дошку і нарізати маленькими шматочками довільної форми. Перекласти рибу в каструлю або миску.
    2. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, нарізати півкільцями або четвертинками колечок (залежно від розмірів овоча) і перекласти в каструлю (миску) з сьомгою. Туди ж додати сіль, цукор і трохи чорного меленого перчика. Перемішати рибу з цибулею і добавками, відставити убік на 1:00.
    3. Картоплю почистити, добре вимити, нарізати тонкими пластинками.
    4. Листкове тісто розморозити в мікрохвильовій печі, викласти на стіл, розкотити в пласт. Розділити тісто на 2 частини: більшу, яка послужить основою пирога, і меншу, яка послужить «кришкою».
    5. Форму для запікання змастити невеликою кількістю вершкового маслечка. Яйце збити віночком або вилкою.
    6. Викласти у форму більшу частину тесту, не забуваючи формувати бортики. Зверху розкласти шаром пластинки картоплі. Вершкове масло порізати на маленькі шматочки, перекласти на картоплю, посолити і поперчити цей шар пирога. Наступний етап - рівномірно викласти на картоплю сьомгу з цибулею. Останній шар - знову картоплю, сіль, перчик і вершкове масло шматочками.
    7. Накрити начинку другою частиною тіста і ретельно защипнути краю пирога. Зробити на поверхні страви кілька проколів виделкою, потім, використовуючи кулінарну пензлик, змастити пиріг збитим яйцем.
    8. Відправити пиріг з рибкою в розігріту до 180 градусів духовочку і випікати протягом 1:00.
    9. Готовий пиріг трохи остудити, порізати на шматочки-порції і подати на стіл. Пригощайтеся!
    Звичайно ж, для приготування пирога по даним рецептом можна використовувати в якості начинки не тільки сьомгу, але й інші сорти рибки (форель, лосось, горбуша). У літні дні я додаю в начинку трохи подрібненого свіжого чабера, а взимку - ложечку сушеного.
    Крім цього, дуже рекомендую вам рибний пиріг з консерви, киш з лососем і зеленню и піцу з креветками і сиром Piccolo.

  2. Готуйте із задоволенням »! Смачного!

Круасани з яблуками
Відбивні зі свинини по-тайськи
© 2015-2022  mycooking.pp.ua