На головну |
Вкотре я ловлю себе на думці, що протягом всього свого життя ніяк не можу визначитися з тим, що ж все-таки подобається мені більше: ароматна рибка або апетитне м'ясо ... Єдине, що знаю точно - кожен з цих продуктів володіє чудовим, ні з чим не порівнянним смаком (і, звичайно ж, ароматом), і з кожного можна приготувати просто неймовірна кількість страв на будь-який смак! Як би там не було, сьогодні я все ж віддала перевагу чудесній морської мешканками і в черговий раз порадувала рідних дивовижним пирогом з сьомгою і картоплею!
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 495 ккал
Щоб приготувати пиріг з сьомгою і картоплею, вам знадобиться:
Як приготувати пиріг з сьомгою і картоплею.
1. Філе сьомги викласти на обробну дошку і нарізати маленькими шматочками довільної форми. Перекласти рибу в каструлю або миску.
2. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, нарізати півкільцями або четвертинками колечок (залежно від розмірів овоча) і перекласти в каструлю (миску) з сьомгою. Туди ж додати сіль, цукор і трохи чорного меленого перчика. Перемішати рибу з цибулею і добавками, відставити убік на 1:00.
3. Картоплю почистити, добре вимити, нарізати тонкими пластинками.
4. Листкове тісто розморозити в мікрохвильовій печі, викласти на стіл, розкотити в пласт. Розділити тісто на 2 частини: більшу, яка послужить основою пирога, і меншу, яка послужить «кришкою».
5. Форму для запікання змастити невеликою кількістю вершкового маслечка. Яйце збити віночком або вилкою.
6. Викласти у форму більшу частину тесту, не забуваючи формувати бортики. Зверху розкласти шаром пластинки картоплі. Вершкове масло порізати на маленькі шматочки, перекласти на картоплю, посолити і поперчити цей шар пирога. Наступний етап - рівномірно викласти на картоплю сьомгу з цибулею. Останній шар - знову картоплю, сіль, перчик і вершкове масло шматочками.
7. Накрити начинку другою частиною тіста і ретельно защипнути краю пирога. Зробити на поверхні страви кілька проколів виделкою, потім, використовуючи кулінарну пензлик, змастити пиріг збитим яйцем.
8. Відправити пиріг з рибкою в розігріту до 180 градусів духовочку і випікати протягом 1:00.
9. Готовий пиріг трохи остудити, порізати на шматочки-порції і подати на стіл. Пригощайтеся!
Звичайно ж, для приготування пирога по даним рецептом можна використовувати в якості начинки не тільки сьомгу, але й інші сорти рибки (форель, лосось, горбуша). У літні дні я додаю в начинку трохи подрібненого свіжого чабера, а взимку - ложечку сушеного.
Крім цього, дуже рекомендую вам рибний пиріг з консерви, киш з лососем і зеленню и піцу з креветками і сиром Piccolo.
Готуйте із задоволенням »! Смачного!