На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Пиріг з палицями

6 травня 2015


У дитинстві наша мама дуже часто пекла цей пиріг з різними начинками, частіше з яблуками. Моєму молодшому братові дуже подобалася решітка на пирозі, тому цей пиріг він називав »Пиріг з палицями», і блискавично під'їдала ці самі »палки» з пирога, залишаючи нам відкритий пиріг, який і без них був гарний. Я ж печу цей пиріг як зі свіжими фруктами, так і з вареннями різними. Поле для фантазії в начинці тут, як мовиться, неоране.

Кількість порцій: 8-10
Час приготування:  2 ч. 30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 405 ккал


Щоб приготувати пиріг з палицями, вам знадобиться:

  • для тесту:
  • борошно пшеничне - 2 ст.
  • маргарин вершковий - 200 гр
  • цукор - 1/4 ст.
  • сіль - щіпка
  • розпушувач для тіста
  • вода - 1/3 ст
  • для начинки:
  • в цей раз у мене було 350 гр яблучного джему, мамою приготованого минулого літа, і 150-200 гр листках варення, звареного минулого літа власноруч

Як приготувати пиріг з палицями:

  1. Цей пиріжок пекла в своїй вже відомої вам сковороді, її діаметр 25.5 см.

  2. 1. Змішуємо борошно, розпушувач, сіль, цукор - перемішуємо все ретельно, потім на крупну тертку трьом маргарин, все ретельно вимішуємо ручками доти поки суміш не буде схожа на хлібні крихти, після чого вливаємо трохи води і вимішуємо поки тісто не стане м'яким і еластичним. Потім скачуємо його в кулю, накриваємо плівкою або рушником і відправляємо в холодильник (не в морозилку !!!) на 1-1.5 години.
    2. По закінченні цього часу ділимо тісто на дві нерівні частини, розгортаємо більшу частину і викладаємо у форму, інше тісто піде на «палиці». У центр я виклала агрусового варення, далі по колу яблучний джем, розрівняла Красивенький, зверху виклала «палиці» у вигляді решітки. «Палиці» робила таким чином - Розкачати тісто, і порізала на смужки - вийшли акуратні «палички», далі змастила все яйцем.
    3. Випікаємо приблизно годину при температура 200 градусів.

  3. У розрізі він вийшов взагалі чудесний. Джем і варення стали, як крем :)

  4. Смачного!

Риба у фользі в духовці 7Я
Лазанья по-домашньому від мами Ирочки
© 2015-2022  mycooking.pp.ua