На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Пиріг з маком в мультиварці

3 серпня 2013


Ці дрібні, приємні на смак насіння пряної рослини користуються великою популярністю в кулінарії. Мак (саме про нього піде сьогодні мова) додають в салати і гарніри, в десерти і соуси, використовують як панірування для риби і картоплі. Крім цього мак чудово підходить для створення вкуснейшей випічки: хліба, булочок, рулетів, сухариків, пиріжків та пирогів, тортів. І сьогодні я хочу розповісти вам про те, як приготувати чудовий пиріг з маком в мультиварці.

Щоб приготувати пиріг з маком в мультиварці, вам знадобиться:

борошно пшеничне - 1 ст.
яйця - 3 шт.
цукор - 1 ст.
масло вершкове - 150 г
розпушувач - 10 г
кондитерський мак - 100 г

Як приготувати пиріг з маком в мультиварці:

1. Пшеничне борошно просіяти через сито. Завдяки просівання, борошно збагатиться киснем, а тісто вийде більш повітряним і ніжним.
2. Яйця збити з цукром за допомогою міксера або кулінарного віночка.
3. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
4. Яєчно-цукрову суміш і розтоплене вершкове масло додати в просіяне пшеничне борошно, гарненько перемішати всі інгредієнти до утворення густої однорідної маси.
5. У готове тісто додати кондитерський мак, ще раз добре перемішати масу.
6. За допомогою кулінарної кисті змастити чашу мультиварки вершковим маслом.
7. Перелити тісто в підготовлену чашу мультиварки, включити електроприлад в режим «Випічка» і готувати пиріг протягом 65 хвилин.
8. Після звукового сигналу, що оповіщає про закінчення приготування, відкрити кришку мультиварки, дати пирога трохи охолонути, після чого акуратно витягнути страву з чаші, перекласти на блюдо і подати на стіл.

У процесі приготування пирога з маком в мультиварці ви можете пофантазувати і додати в частування подрібнені горішки, родзинки, курагу, чорнослив, ягоди або шматочки фруктів. Для того, щоб пиріг вийшов більш ароматним, можна додати в тісто невелику кількість ваніліну (або ванільного цукру), цедру лимона або апельсина. Крім цього, готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою або покрити глазур'ю. Для приготування шоколадної глазурі необхідно розтопити в невеликій каструльці (бажано використовувати посуд з антипригарним покриттям) 70 г вершкового масла, потім додати в нього 3 ст. л. молока і 3 ч. л. порошку какао. Ретельно перемішати всі інгредієнти, довести суміш до кипіння, після чого зняти каструльку з вогню. Готовою глазур'ю покрити маковий пиріг, дати шоколадній масі застигнути, а потім розрізати ласощі на порційні шматочки і подати на стіл.

Приємного чаювання вам і вашим рідним!

Пиріг сирно-шоколадний в мультиварці
Абрикосове варення без кісточок
© 2015-2022  mycooking.pp.ua