На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Пиріг з брюссельською капустою, беконом, сиром і зеленню

9 листопада 2014


Для того, щоб підняти настрій собі та своїм близьким, часом часто буває досить просто зібратися за столом і насолодитися смачним блюдом власного приготування. Це факт, перевірений не тільки мною, але й багатьма жінками, досвідченими господарочками, берегиня сімейного вогнища. І сьогодні я хочу подарувати вам ще один чудовий рецепт, який допоможе перетворити звичайний обід у святковий! Тепер і ви зможете почастувати рідних і друзів чудесним пирогом з брюссельською капустою, беконом, сиром і зеленню!

Кількість порцій: 10
Час приготування:  45 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 255 ккал


Щоб приготувати пиріг з брюссельською капустою, беконом, сиром і зеленню, вам знадобиться:

  • для тесту:
  • борошно - 1,25 ст.
  • масло вершкове - 55-60 г
  • цукор - 0,5 ч. л.
  • сіль - 0,5 ч. л.
  • вода холодна - 2-4 ст. л.
  • для начинки:
  • олія оливкова - 1 ст. л.
  • бекон - 1 скибочка
  • капуста брюссельська (нарізана) - 2,5 ст.
  • рикотта - 230 г
  • яйце - 1 шт.
  • пармезан (тертий) - 0,5 ст.
  • фета - 0,5 ст. + 2 ст. л.
  • зелень - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • сіль за смаком

Як приготувати пиріг з брюссельською капустою, беконом, сиром і зеленню.

  1. 1. Приготувати тісто. Борошно, цукор і сіль змішати в чаші блендера або кухонного комбайна. В отриману суміш додати охолоджене вершкове масло, нарізане дрібними кубиками. Збити (змішати) всі інгредієнти до отримання великої крихти. Додати в чашу приладу крижану воду (трохи!), Замісити тісто.
    2. Готове тісто скачати в кулю, обернути харчовою плівкою і покласти в холодильник не менше ніж на 1:00 (найкраще - на ніч!).
    3. Духова шафа розігріти до температури 200 градусів. Тісто викласти в круглу форму для випікання діаметром близько 18 см, рівномірно розподілити по дну, сформувати бортики. Поставити форму з тестом в холодильник.
    4. Приготувати начинку. У сотейнику з попередньо розігрітим оливковою оливою обсмажити дрібно нарізаний бекон до хрусткої золотистої скоринки. Додати до бекону брюссельську капусту, перемішати все і готувати до м'якості овоча. Прибрати сковорідку з вогню. В окремій ємності змішати Рікотта, більшу частину фети, пармезан, яйце, сіль і мелений перець. Туди ж додати бекон з капустою. Зелень подрібнити, пересипати в отриману суміш. Ще раз гарненько перемішати начинку.
    5. Викласти начинку у форму із заготівлею з тіста, розрівняти, посипати розкришене фетою (2 ст. Л.).
    6. Помістити пиріг в гарячу духовку і готувати 25-35 хвилин до появи рум'яної скоринки. Подавати на стіл теплим! Пригощайтеся!

  2. Що стосується зелені, використовуваної в процесі приготування начинки для пирога, то найкраще брати не якийсь один вид, а мікс. Наприклад, можна змішати подрібнену петрушку, шпинат і мангольд.

  3. Крім цього смачного пирога, рекомендую вам також киш з овочами і бринзоюі галету овочеву. А ще вам напевно сподобається і чиказька піца з овочевою начинкою.

  4. Смачного вам і вашим рідним!

Макарони у вершковому соусі з помідорами і оливками
Млинці-тірамісу
© 2015-2022  mycooking.pp.ua