На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Пекінський салат

14 липня 2012


Китайська кухня славиться багатою палітрою смаків, неповторними поєднаннями приправ, легкістю засвоєння страв. У раціоні китайців дуже багато овочів в самих різних видах. Більшість овочів нам знайомі, а от з традиційними китайськими приправами і соусами ми тільки починаємо знайомитися. Саме вони надають стравам китайської кухні той особливий складний смак і аромат, які викликають захоплення. Пекінський салат, Рецепт якого ми вам пропонуємо, містить багато таких інгредієнтів, звідси його унікальний смак і аромат.

Щоб приготувати пекінський салат, знадобляться такі інгредієнти:
- 300 г капусти (найкраще білокачанної, але можна використовувати також краснокочанную або пекінську)
- 200 г огірків
- 150 г моркви
- 50 г прозорій скляній крохмальної локшини
- 100 г свинини
- 1-2 зубчики часнику
- 3 ст.л. соєвого соусу
- 3 ст.л. соняшникової олії
- 3 ст.л. білого винного оцту
- 3 ч.л. нерафінованої кунжутного масла
- 3 щіпки білої китайської солі (можна замінити звичайною)
- 3 щіпки китайської приправи «Маласянь»
- Червоний пекучий перець (за бажанням, можна не використовувати)
- Рослинна олія для смаження м'яса

Пекінський салат готується наступним чином:
1. Помийте овочі. Дрібно наріжте капусту, моркву натріть на крупній корейської тертці або наріжте тонкою довгою соломкою. Такий же соломкою наріжте огірки.
2. Залийте локшину окропом на 5 хв., Потім відкиньте на друшляк.
3. На широке блюдо викладіть шарами половину капусти, огірків, моркви та локшини, полийте по 1 ст. л. винного оцту, соняшникової олії, соєвого соусу і 1 ч.л. кунжутного масла. Посипте дрібкою солі і дрібкою приправи «Маласянь». Через чеснокодавку видавіть половину часнику.
4. Тепер повторіть всі шари, але приправи додавайте в подвійній кількості: по 2 ст. л. винного оцту, соняшникової олії, соєвого соусу і 2 ч. л. кунжутного масла. Посипте по 2 щіпки солі і приправи «Маласянь». Якщо ви любите пекучий червоний перець, викладіть і його.
5. Наріжте свинину довгими тонкими смужками, обсмажте її на рослинній олії до золотистого кольору, посоліть і викладіть м'ясо гіркою на салат.
6. Пекінський салат потрібно перемішувати вже на столі. Можна додатково приправити його за смаком.

Смачного!

День Народження Хот Дога
Духові оладки з капусти
© 2015-2022  mycooking.pp.ua