На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Печінкові котлети в сметанному соусі

12 лютого 2013


Запевняємо вас, ось таких печінкових котлет ви ще точно не пробували! Ну, а після того як ви спробуєте перше шматочок, вони будуть з'являтися за вашим обіднім столом дуже і дуже часто! Шалено смачне, цікаве і ніжне блюдо!

Щоб приготувати печінкові котлети в сметанному соусі, вам знадобиться:

яловича або свиняча печінка - 750 г
сире сало свиняче - 250 г
часник - 1-1,5 головки
харчова сода - 1 ч. л.
борошно - 2-3 ст. л.
сіль за смаком
рослинна олія

для соусу:
цибуля ріпчаста - 2 шт.
сметана - 3-4 ст. л.
сіль за смаком

Як приготувати печінкові котлети в сметанному соусі:

1. Відразу ж звернемо вашу увагу, що в даному рецепті взагалі не використовуються курячі яйця! І ще один важливий момент: в пропорції у вас повинно вийти сала не менше ніж 1/3 від взятого кількості печінки.
Отже, починаємо приготування котлет з того, що гарненько промиваємо печінку під холодною водою, нарізаємо її на великі шматки, а потім пропускаємо їх через м'ясорубку.
2. Очищаємо часник і дрібно-дрібно нарізаємо його ножем (або ж його можна пропустити через часниковий прес або натерти на дрібній тертці).
3. Сало нарізаємо на дрібні кубики (або при бажанні ви також можете пропустити його через м'ясорубку). Потім змішуємо його з печінкою, додаємо до них подрібнений часник, соду і сіль (за смаком). При бажанні ви також можете додати трохи чорного меленого перцю. Отже, всі хорошенечко перемішуємо, а в самому кінці додаємо до фаршу борошно. Знову ж розмішуємо її з фаршем до однорідного стану (щоб не було грудочок).
4. Тепер ставимо на вогонь розігріватися в сковорідці олію (зверніть увагу, масло повинно бути гарненько розпечене, щоб ваша перша партія котлет не приставала до сковорідки). Після цього викладаємо (а точніше, виливаємо) за допомогою звичайної ст. ложки приготоване «тісто» у вигляді котлет і обсмажуємо їх з кожного боку, поки не з'явиться рум'яна золотава скоринка. Готові печінкові котлетки бажано спершу викласти на паперовий рушник або серветки, щоб зайвий жир стік.
5. Тим часом приготуємо сметанний соус. Для цього очищаємо ріпчасту цибулю, нарізаємо його дрібними кубиками, а потім пасеруємо на рослинній олії (можна на тій же сковорідці, де у нас смажилися котлети). Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору (не забудьте під час готування його трохи присолити і при бажанні поперчити). Потім викладаємо його в зручну ємність і змішуємо зі сметаною. Якщо потрібно, додаємо сіль.
6. Далі беремо який-небудь сотейник або каструлю і викладаємо туди наші котлетки, при цьому чергуючи шари соусу з шарами котлет. Накриваємо все кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 15-20 хвилин.

От і все, дуже смачні і дуже соковиті печінкові котлети в сметанному соусі готові! Подаємо їх теплими, виклавши на гарну тарілочку, заправивши соусом з каструльки!

Всім смачного!

Рубані котлети з печінки
Рулет з лаваша з зеленню
© 2015-2022  mycooking.pp.ua