На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Печиво «Новорічна сніжинка»

26 листопада 2014


Світло-пухнаста,
Сніжинка біла
Яка чиста!
Яка смілива!
Дорогий бурхливо
Легко проноситься!
Не вгору лазурную,
На землю проситься!

Так писав Костянтин Бальмонт про холодну маленької красуні. Вона не просто попросилася на землю, але відразу до нас на стіл.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 395 ккал (на 100 г продукту)


Для того, щоб приготувати печиво «Новорічна сніжинка», вам потрібно:
  • цукор - 200 г
  • масло вершкове - 200 г
  • борошно - 3 склянки
  • яйце - 2 шт. + 1 білок
  • цукрова пудра - 100 г
  • сік лимонний - 1 ст.л.
  • мед - 0,5 склянки
  • какао - 2 ч.л.
  • можна додати корицю, ванілін, мускатний горіх, імбир, лимонну цедру, кардамон і т.д.

Як приготувати печиво «Новорічна сніжинка»:

  1. 1. Змішайте яйця з цукром. Розітріть, як слід.
  2. 2. Злегка підігрійте (наприклад, на водяній бані) мед. Додайте його в яйця з цукром.
  3. 3. Масло натріть на крупній тертці. Вмішайте в яйця з цукром і медом. Додайте борошно. Тісто вимісіть і в холодильник.
  4. 4. Для глазурі білок збийте з цукровою пудрою, додайте лимонний сік.
  5. 5. Розкачайте тісто і виріжте по трафарету сніжинки. Випікайте в розігрітій духовці до золотистого кольору. Злегка остудіть і прикрашайте! Біла глазур, харчові барвники, пухнаста кокосова стружка. Та хоч мак по проміннячкам сніжинки. Малювати шприцом, великою кистю (харчовий), скребочком, пальцем, маленьким пензликом.
  6. Смачного!
Макарони запечені з сиром в гірчичному соусі
Салат Соснові шишки
© 2015-2022  mycooking.pp.ua