салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Печена ікра з баклажанів

13 вересня 2014


Ікру готують з різних овочів. І дуже часто цю смачну закуску закривають на зиму. Ікру за цим рецептом можна кілька днів потримати в холодильнику - і все. Тому що майже всі інгредієнти не піддаються тепловій обробці. А от кабачкова ікра з печених кабачків на зиму - саме те. Як випливає з назви, кабачки запікаються. Але і всі інші овочі запікаються теж. І ще: баклажанів в цій ікрі більше, ніж кабачків. Ікра із зелених помідорів на зиму - Прекрасна закуска, намазки для бутербродів, гарнір до м'яса-рибі, каші-макаронів. Бурякову ікру до шашлику до зими залишати не варто, та вона й не залежиться. Смачна вітамінна добавка до м'яса.

Кількість порцій: 2
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 135 ккал


Щоб приготувати печену ікру з баклажанів, вам знадобиться:

  • баклажани - 1 шт.
  • помідор - 1 шт.
  • перець болгарський - 1шт.
  • цибулю- 1 шт.
  • сіль, перець - за смаком,
  • олія соняшникова
  • часник - 2-3 зуб.
  • оцет 6% - 1 ст.л. (за бажанням)
  • цукор - 1 ч.л.
  • сіль, перець червоний мелений - за смаком

Як приготувати печену ікру з баклажанів.

  1. 1. Помийте баклажан, помідор, перець. Помідор занурте в окріп, надріжте шкірку і зніміть її. Очистіть перець, цибулину і часник.
    2. Баклажан можна запекти прямо на газовій конфорці, наколів на вилку. При бажанні романтики - на багатті. Якщо збільшили кількість інгредієнтів - запікайте прямо в духовці, тільки не забудьте наколоти в декількох місцях. М'який спечений баклажан опустіть в холодну воду. Тепер легко зняти з нього прозору шкірку.
    3. Наріжте дрібно болгарський перець, помідор і цибулю. Пропустіть через прес часник. Змішайте все це з охолодженим нарубаним баклажаном. Додайте цукор, сіль, перець, олія, оцет. Не додавайте все відразу - пробуйте.

  2. Смачного!

Сторінка 2 з 2 2
Сторінка 2 з 2 2