На головну |
Паста з куркою і ароматним вершковим соусом - Класичне блюдо італійської кухні, з надзвичайно багатим смаковим букетом і чудовим поєднанням ароматів.
Паста з куркою і ароматним вершковим соусом готується з наступних інгредієнтів (на 4 порції):
- Макарони або спагетті - 500 г
- Оливкова олія - ??2 ст.л.
- Куряче філе або стегно, без кісток і без шкіри, нарізане невеликими кубиками - 1,2 кг
- Сіль, мелений чорний перець - за смаком
- Сухе біле вино - 0,5 склянки
- Курячий бульйон - 0,5 склянки
- Збиті жирні вершки - 1,5 склянки
- Свіжа нарубана м'ята - 2 ст.л.
- Свіжий нарізану чебрець - 1,5 ст.л.
- Лимонна кислота - 1 ч.л.
- Мед - 2 ч.л.
- Херес або оцет - 1 ч.л.
Паста з куркою і ароматним вершковим соусом готується так:
1. Поставити на вогонь велику каструлю з 3,5 л підсоленої води для варіння макаронів.
2. Тим часом приготувати курятину: як слід посолити і поперчити шматочки курки і викласти їх на велику непрігарную сковороду з розігрітим оливковою олією. Філе має розташовуватися вільно, щоб можна було підсмажити його з обох боків. Готове філе перекласти в миску.
3. На сковороду вилити біле вино і курячий бульйон і готувати на сильному вогні, поки половина рідини не випарується.
4. Додати вершки, чебрець, м'яту, мед, лимонну кислоту, сіль і оцет і кип'ятити, поки соус не википить рівно наполовину.
5. Кинути макарони в каструлю з киплячою водою і зварити їх відповідно до інструкції на упаковці. Готові макарони відкинути на друшляк, промити і дати воді стекти.
6. Змішати макарони з готовим соусом і смаженої курятиною, досолити і доперчіть за смаком і відразу ж подавати на стіл, посипавши зверху свіжою м'ятою і чебрецем.
Смачного!