На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони з білими грибами у вершковому соусі

13 січня 2014


Паста, як і піца, - національне блюдо італійців. Паста в перекладі означає тісто, тому в Італії всі вироби, приготовлені з твердих сортів пшениці, - це паста. У Росії ця назва не прижилася, бо макаронні вироби у нас виготовлялися переважно з м'яких сортів пшениці. Справжні макарони - паста в італійців, відрізняються від звичайної локшини навіть на вигляд: вони гладкі, золотисті, рівні, і не важливо, якої вони форми. Найпопулярніші макарони в Італії: спагетті - це довгі, тонкі трубочки у вигляді мотузки, можуть бути досить довгими. Наша промисловість зараз також випускає макаронні вироби, які сміливо можна називати пастою. Їх асортимент досить широкий: від тонких довгих до коротких квадратних, кручених, вигнутих стрічечок, різних колечок, черепашок. Але те, що робить пасту національним блюдом, - це соус до пасти. Їх у італійців налічується більше 10000. Є й свої секрети при приготуванні пасти: основне правило - краще не доварити макарони, ніж перетримати. І друге правило - до товстих макаронів соус повинен бути густим. А роблять пасту практично з усім, що можна їсти. Якщо ще не закінчився грибний сезон, і вам вдалося добути в лісі товстеньких, міцних боровічков - білих грибів, то вважайте, що вам пощастило. Сьогодні ми будемо готувати пасту з білими грибами у вершковому соусі. Свіжі гриби, звичайно, вкрай гарні, але в крайньому випадку можна взяти і заморожені.

Щоб приготувати пасту з білими грибами у вершковому соусі, нам знадобиться:

пачка макаронів з пшениці твердих сортів, краще у вигляді локшини
білі гриби (боровики) - 3-4 шт.
рослинне масло (краще оливкова)
сіль, перець за смаком
вершки
ріпчаста цибуля - 1 шт.
сир для посипання
в'ялені помідори - 3 шт.

Як приготувати пасту з білими грибами у вершковому соусі:

1. Варити пасту треба в широкій товстостінній каструлі. Води наливаємо по 3 склянки на 100 грам макаронів. Підсолюємо воду. У киплячу воду опускаємо нашу пасту, кришкою не закриваємо, даємо воді закипіти і починаємо помішувати акуратно тильною стороною ложки. Зменшуємо вогонь. Хвилин через 10 можна подивитися, якщо макарони м'які, вимикаємо, закриваємо кришкою і залишаємо ще на 3 хвилини на плиті. Після чого воду зливаємо, промивати не треба, просто додайте рослинного масла і акуратно перемішайте.
2. Поки паста вариться, шаткуємо гриби і цибулю для обсмажування. Якщо в'ялені помідори маринувалися з часником і кропом, то їх теж шаткуємо. Якщо немає таких помідор, додайте в піджарку кріп і трохи часнику. Обсмажуємо до готовності грибів.
3. У гриби додаємо півлітра вершків, як почнуть густіти, додаємо пасту і все перемішуємо. Трохи потримаємо на маленькому вогні, щоб макарони придбали грибний смак.
4. Готову пасту посипаємо тертим сиром.

Їжте із задоволенням, і не бійтеся видужати. Відома італійська актриса Софі Лорен стверджує, що паста приносить користь організму і анітрошки не відбивається на вашій талії.

Смачного!

Смачні котлети з яловичини і свинини з перепелиним яйцем
Грибні котлети з манкою
© 2015-2022  mycooking.pp.ua