На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Паштет з глив

9 жовтня 2014


У багатьох з нас паштет асоціюється зі швидкою їжею. Навіть якщо не сильно заглиблюватися в історію його походження, відомо трепетне ставлення гурманів усього світу до національного надбання французької кухні - паштету з гусячої печінки, який колись був улюбленою стравою королів.
В основному паштет готують зі свинячої, яловичої, курячої, гусячої або індичої печінки. Щоб паштет був більш смачний і ніжний, в нього додають вершкове масло або свинячий жир. І це, звичайно, не все, що сьогодні виробники додають в паштет. Щось, звичайно, покращує його смак, а щось все ж тільки маскує вади. Відразу згадується казка про карлика Носі, який, приготувавши для герцога паштет, забув всього лише про один компонент чхай-траві, а цвіте ця трава тільки в повний місяць і тільки під каштановим деревом. Ця помилка ледь не коштувала йому життя. У реальності, природно, все не так серйозно, і покарати виробника за погано зроблений паштет ми можемо, лише ігноруючи його продукцію в магазині.
Але якщо ви хочете бути впевнені в якості паштету, краще приготуйте його самостійно. Ось наприклад, м'ясний паштет з салом і морквою приготувати його зовсім не складно. Сьогодні паштет готують не тільки з печінки, а й з м'яса, риби, овочів, грибів та їх поєднань. Давайте приготуємо паштет в домашніх умовах, але не з м'яса, а з грибів.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  45 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 155 ккал / 100 г


Щоб приготувати паштет з глив, вам знадобиться:

  • гливи - 300 г
  • масло рослинне - 4 ст.л.
  • цибуля - 1 шт.
  • часник - 1 зубок
  • сіль
  • перець
  • горіх мускатний - за смаком

Як приготувати паштет з глив:

  1. 1. Гливи промиваємо, потім обсушуємо і дрібно нарізаємо.
    2. Очищаємо від лушпиння цибулю, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. На розігрітій сковорідці з олією обсмажуємо цибулю до прозорості.
    3. До обсмаженої цибулі викладаємо гриби і смажимо на великому вогні близько 10 хвилин.
    4. Додаємо до грибів і цибулі дрібно нарізаний часник, мускатний горіх, сіль і перець. Перемішуємо і вимикаємо вогонь.
    5. Масу, що у нас вийшла, пропускаємо через м'ясорубку і подрібнюємо за допомогою блендера. Остужіваем, перекладаємо в ємність для зберігання, закриваємо кришкою і зберігаємо в холодильнику.

  2. Смачного!

Листковий торт Наполеон
Пшоняна каша з м'ясним фаршем
© 2015-2022  mycooking.pp.ua