салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки


Дуже ніжний і смачний печінковий паштет можна приготувати в мультиварці. Цей рецепт підійде і для приготування паштету з яловичої або свинячої печінки. При бажанні в нього можна додати відварну моркву або гриби, обсмажені разом з цибулею. Що стосується спецій, то крім або замість мускатного горіха можете додати і свої улюблені спеції, наприклад, коріандр, запашний чорний перець і ін.
Взагалі ж мультиварка - це настільки універсальна кухонні помічниця, що в ній при бажанні можна приготувати все, що завгодно. А якими наваристими виходять щі з квашеної капусти в мультиварці! Просто розкішно виходить рум'яна засмаженою фарширована курка в мультиварці - Таке ефектне блюдо стане справжньою прикрасою святкового столу. У мультиварці можна приготувати і найрізноманітнішу випічку. Шоколадна шарлотка з полуницею в мультиварці - Один з найяскравіших, але далеко не єдиний приклад.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  1 ч. 30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 170 ккал / 100 г


Щоб приготувати паштет з курячої печінки в мультиварці, вам потрібно:

  • печінка куряча - 700 г
  • цибуля ріпчаста - 1 велика головка (200 г)
  • вершки 10% -ві - 250 мл
  • масло вершкове - 50 г (для смаження)
  • масло вершкове - 50 г (для паштету)
  • горіх мускатний мелений -? ч.л. без гірки
  • перець чорний мелений - за смаком
  • сіль морська - за смаком

Паштет з курячої печінки в мультиварці готується так.

  1. 1. Цибулю очистіть, помийте і наріжте кубиками.
    2. Увімкніть мультиварку в режимі «Випічка» на 40 хвилин. Покладіть в каструлю мультиварки 50 г вершкового масла і нарізану цибулю, обсмажте його при відкритій кришці протягом 15 хвилин.
    3. Курячу печінку промийте, очистіть від плівок, наріжте шматочками і викладіть в каструлю мультиварки до цибулі. Смажте при відкритій кришці, а через 15 хвилин влийте в каструлю вершки.
    4. Посоліть, поперчіть, посипте мускатним горіхом і перемішайте.
    5. Протушкувати печінка в вершках протягом 10 хвилин, не закриваючи кришку, потім перекладіть вміст каструлі мультиварки в чашу комбайна і додайте 50 г вершкового масла.
    6. Подрібніть печінка в однорідну масу і досоліть при необхідності.
    7. Готовий паштет перекладіть в банку або будь-яку іншу ємність для зберігання, дайте охолонути, закрийте кришкою і поставте в холодильник.

  2. Смачного!