На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Паштет з курячої печінки з грибами

29 вересня 2014


Серед багатьох варіантів печінкового паштету паштет з курячої печінки з грибами займає почесне місце з повним правом, адже це поєднання створює абсолютно нову смакову гаму. Вона залежить і від того, які гриби ви будете використовувати. У рецепті вказані печериці - це найбільш доступні гриби, які завжди є у продажу. Якщо ви візьмете інший вид грибів, вони внесуть свою смакову нотку.
Гриби взагалі широко використовуються в кулінарії, а в російській національній кухні вони користуються особливою популярністю. Назвемо для прикладу такі страви, як куряче філе з грибами в сметанному соусі або печінкові котлети з морквою. Але і в інших національних кухнях гриби широко використовуються: на наших святкових застіллях одним з улюблених гарячих страв стало м'ясо по-французьки з грибами і майонезом.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  1 ч. 10 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 210 ккал / 100 г


Щоб приготувати паштет з курячої печінки з грибами, вам потрібно:

  • печінка куряча - 450-500 г
  • цибуля ріпчаста - 2 головки
  • часник - 6 зубків
  • гриби (шампіньйони) - 200 г
  • рослинне масло - для смаження
  • коньяк - 50 мл (можна замінити бренді, ромом або джином)
  • мед - 1 ч. л.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • масло вершкове -100 г
  • масло вершкове розтоплене - 2 ст. л.
  • трави сухі - за смаком

Паштет з курячої печінки з грибами

  1. 1. Курячу печінку очистіть від плівок, промийте в проточній воді і наріжте невеликими шматками.
    2. Очистіть цибулю і часник і наріжте їх не занадто дрібно.
    3. На вершковому маслі припустіть часник з цибулею до м'якості, не допускаючи появи рум'яної скоринки, додайте гриби і, помішуючи, готуйте, поки з грибів не випарується вся рідина, але знову-таки не зажарівая. Посолити за смаком.
    4. На іншій сковороді обсмажте на олії курячу печінку, при бажанні можна посипати сухими травами для аромату (але не дуже захоплюйтеся, щоб вони не перебили смак печінки). Додайте мед і смажте до тих пір, поки з печінки не перестане виділятися червоний сік. Однак постарайтеся не пересушити печінку, вона повинна вийти зовні м'якою і світлою, а всередині соковитою і рожевою. Посоліть, поперчіть, додайте коньяк або інший алкогольний напій, перемішайте, дочекайтеся, поки алкоголь випарується, і зніміть сковорідку з вогню.
    5. Коли гриби та печінка досить охолонуть, додайте м'яке вершкове масло і подрібніть всі разом блендером, щоб вийшла однорідна гладка маса.
    6. Викладіть готовий паштет в ємність для зберігання, розрівняйте і залийте зверху парою ложок розтопленого вершкового масла. За бажанням можна посипати для аромату чорним меленим перцем. Поставте ємність з паштетом в холодильник, щоб він як слід застиг.

  2. Смачного!

Овочеве рагу з кабачками і рисом
Полента зі свининою і овочами
© 2015-2022  mycooking.pp.ua