На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони Папарделле з білими грибами

27 квітня 2014


Думаю, що ні для кого не секрет, що паста - це страва, яку прийшло до нас з Італії. Чи можна взагалі уявити собі Італію і її кухню без пасти? Я раніше ніяк не могла зрозуміти, чому пастою називають багато страви, які так відрізняються один від одного. Та й взагалі чому для того, щоб позначити всі ці черепашки, стрічки і ріжки, використовують одне слово «паста». Після моїх недовгих досліджень все стало ясно: виявляється, паста - це тісто, з якого і готуються всі ці вироби. Тісто це проганяють через спеціально призначені машини, які, власне, і називаються паста-машинами.

На сьогоднішній день це блюдо так популярно, що готується воно повсюдно, і не тільки в Італії, але і по всьому світу.

Так от, якщо ви хочете приготувати щось смачненьке, ситне і з ароматними травами, тоді вам підійде запропонований мною рецепт. І, крім того, основою для цієї страви, як раз таки і буде паста під красивою назвою папарделле.

Щоб приготувати папарделле з білими грибами:

паста «Папарделле» - 200 г
масло оливкове
білі гриби - 200 г
помідори черрі - 4 шт.
вершки - 200 мл
біле сухе вино - 1 келих
цибулина- 1 шт.
пармезан
чебрець - 1 гілочка
розмарин - 2 гілочки
сіль

Як приготувати папарделле з білими грибами:

1. Промиваємо грибочки і нарізаємо невеликими часточками. Свіжі гриби ви можете замінити сушеними, але тоді заздалегідь потрібно буде їх замочити на кілька годин у холодній воді і промити.
2. Цибулю очищаємо, миємо й нарізаємо на дрібні кубики.
3. У розігріту сковорідку з олією викладаємо нарізану цибулину і трохи обсмажуємо.
4. Через кілька хвилин додаємо суміш з чебрецю і розмарину. Млоїмо хоча б пару хвилин, щоб трави дали свій аромат.
5. Як тільки цибуля стає прозорим, додаємо нарізані гриби і помідори. Разом обсмажуємо до золотистого. Можна також приготувати соус і без додавання помідорів чері, але тоді паста не буде така соковита.
6. Вливаємо вино і випаровуємо його на маленькому вогні.
7. Після того як вино випарується, додаємо вершки і добре змішуємо.
8. У процесі змішування додаємо тертий пармезан, що не більше 2-3 щіпок.
9. Пасту потрібно відварити в злегка підсоленій воді. У приготуванні пасти, яку ви збираєтеся готувати, краще дотримуватися ті вказівки, що дані на упаковці.
10. Не знімаючи з вогню, змішуємо соус з пастою так, щоб той рівномірно покрив папарделле.

Викладаємо на тарілочки і при подачі до столу посипаємо тертим пармезаном.

Смачного!

Домашні макарони з сирним соусом
Холодна закуска: весняний тапенад
© 2015-2022  mycooking.pp.ua