салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Палички з сиром

15 серпня 2012


Сьогодні ввечері до нас збираються в гості друзі. Заздалегідь попередили, що будуть з пивом. Не хочеться банальностей в якості закусок. Вирішила "придумати" щось нове і смачне. У холодильнику лежав сир - так визначився головний компонент закуски.
Рецепт сирних паличок був уподобаний давно і лежав у шухляді, чекаючи свого зоряного часу. Складного в рецептурі нічого немає, все просто і досить швидко. Єдиний момент, який змусив з ним повозитися, - це кляр для картоплі. Тісто картопляне у мене вийшло не дуже густим і, відповідно, прилипало до рук. Виходила я з положення за допомогою двох ложок. В одну набирала тісто і вдавлювала всередину сир, а другий знімала і занурювала в кляр, формуючи саму паличку руками. Ось і вся хитрість.
Смак вийшов дуже ніжним і "сирним". Блюдо відмінно поєднується з соусом чилі і зеленню. Друзі і чоловік залишилися задоволені незвичайної закускою.

Щоб приготувати сирні палички, вам знадобляться:

картопля середнього розміру - 5 шт.
яйце куряче - 2 шт.
сир твердий - 100 г
борошно - 3 ст. л.
приправи, сіль і перець за смаком
рослинна олія для смаження

Як приготувати сирні палички:

1. Картоплю помити, очистити від шкірки і відварити в підсоленій воді до готовності. Остудити і на терти на дрібній тертці.
2. До картопляної маси додати яйця і борошно, ретельно перемішати. Посолити і додати всі спеції за вашим смаком.
3. Сир нарізати брусочками.
4. Сформувати картопляні палички з начинкою з сиру за допомогою ложок або вологими руками.
5. Кожну паличку запанірувати в сухарях.
5. Палички обсмажити на олії до золотистого кольору з двох сторін.

Подавати гарячими або теплими з улюбленим соусом. Прикрасити блюдо свіжими овочами. Смачного!

Бутербродная паста на пиві
Баранина з чорносливом під пивним соусом