салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки


Оякодон - це японське блюдо. Готується омлет з куркою і подається з рисом. Я ризикнула приготувати його в мультиварці.

Кількість порцій: 5
Час приготування:  20 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 410 ккал


Щоб приготувати оякодон з куркою в мультиварці, вам знадобиться:

  • Куряче філе - 500 г
  • Коричневий цукор - 2 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста - 200 г
  • Яйця - 5 шт.
  • Соєвий соус - 60 мл
  • Сіль, спеції - за смаком
  • Рис довгозерний - 200 г

Як приготувати оякодон з куркою в мультиварці.

  1. Модель обладнання: Використовувалася мультиварка Viva MC - F101 з об'ємом чаші 5 літрів

  2. 1. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками, солимо, перчимо і заливаємо невеликою кількістю соєвого соусу, приблизно 30 мл. Залишаємо на 30 хвилин маринуватися.
    2. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями.
    3. Ставимо варитися рис. Я відварювала на пару протягом 18 хвилин.

  3. 4. Включаємо мультиварку і виставляємо режим «Жарка». Коли чаша трохи нагріється, вливаємо соєвий соус, який практично відразу починає кипіти.
    5. Всипаємо цибулю, цукор і обсмажуємо, помішуючи, протягом 3-х хвилин.

  4. 6. Потім всипаємо в чашу куряче філе і смажимо, помішуючи близько 8 - 10 хвилин.

  5. Час смаження буде залежати від розмірів м'яса і часу маринування, а також - потужності мультиварки.

  6. 7. У миску розбиваємо яйця - по одному на порцію. Трохи збиваємо їх віночком і заливаємо ними м'ясо. Закриваємо кришку мультиварки і вимикаємо її з мережі. Залишаємо в такому вигляді на 5-7 хвилин до готовності омлету.

  7. 8. В ідеалі оякодон готується порційно і подається в піалі поверх рису. Тобто діаметр піали повинен дорівнювати розміру сковороди, на якій готується омлет. Оскільки я готувала відразу на п'ятьох, то подавала, порізавши на сегменти. Смакові якості від цього не постраждали, було дуже смачно.

  8. Смачного!