салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Вівсяний пудинг з малиною та шоколадом

25 червня 2014


Схуднути хочеться! І солодкого хочеться, і печеного. А поєднати? Нещодавно стала продаватися кокосова мука. Безглютеновая, низкоуглеводная, гіпоалергенна. Клітковини в ній в 10 разів більше, ніж у пшеничному. Білка - більше, а вуглеводів менше. У кокосової борошні є лауринова жирна кислота. Та ж сама, що і в грудному молоці. І з тими ж властивостями - захист імунітету, захист від мікробів. А ось ярковираженного кокосового смаку в кокосової борошні немає.
Всім начебто хороша, тільки дорога. Ан, ні, ця мука вбирає велику кількість води. І навіть навпіл із звичайною борошном - все одно - занадто багато. Яєць, знову ж таки, треба побільше. На один стакан кокосової борошна необхідно 6 яєць + склянку рідини. Ну, дуже дієтично! Хоча яйця можна замінити (частково) на мелене насіння льону, або крохмаль тапіока.
Якщо у виробі потрібна пишність - кокосова борошно годиться, випічка виходить набагато більш «делікатесної». Вдобавок, випічка довше зберігається.
Вівсяна мука теж безглютеновая, якщо тільки до неї на тому ж устаткуванні не мололи пшеницю. Хто-небудь пам'ятає смачне і корисне толокно? Ось ця сама вівсяне борошно, сер, і є.
Вівсянка також дуже хороша для приготування вівсяного печива. На сторінці не один рецепт, а безліч. І всі смачні. Вдобавок, там не потрібна вівсяне борошно. Годиться звичайний геркулес.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  2 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 240 ккал


Щоб приготувати вівсяний пудинг з малиною та шоколадом, вам знадобиться:

  • кокосова борошно - 123 г
  • вівсяне борошно - 80 г
  • порошок какао - 20 г
  • пекарський порошок - 0,5 ч.л.
  • морська сіль - щіпка
  • кокосове молоко - 240 г
  • вода - 400 г
  • кокосове масло - 1 ст.л.
  • гіркий шоколад - 80 г
  • екстракт стевії - буквально 6 крапель
  • наповнювачі (за бажанням):
  • свіжі фрукти по сезону
  • горіхи
  • кокосові пластівці
  • шоколадна стружка
  • какао-порошок
  • збиті вершки

Як приготувати вівсяний пудинг з малиною та шоколадом.

  1. 1. З'єднайте кокосову і вівсяну муку, какао порошок, пекарський порошок і сіль. З'єднайте кокосове молоко і воду. Влийте молочну суміш в борошно. Гарненько розмішайте. Додайте стевію за смаком.
    2. Нагрійте кокосове масло в сковорідці на середньому вогні. Додайте тісто і, постійно помішуючи, нагрівайте 5-6 хв. Силіконовим шпателем відокремте пудинг від боків і від дна. Обсипте його шоколадною стружкою. Нехай охолоне в холодильнику принаймні годину.
    3. Прикрасьте пудинг свіжими фруктами або по-іншому, за вашим бажанням. Подавати можна і гарячим, і холодним.

  2. Смачного!