салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Овочеві фрикадельки з соусом

29 березня 2015


Хто ж не любить фрикадельки? Ніжні, з м'ясом, з рисом. Але в пост бажано готувати що-небудь смачне і овочеве. Чому не фрикадельки?
Сандвічі з фрикаделькамиз кабачків, наприклад. Ну хіба не краса?

Кількість порцій: 4
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 235 ккал


Щоб приготувати овочеві фрикадельки з соусом вам знадобиться:

  • суміш овочева (заморожена) у складі якої є болгарський перець, капуста, морква та квасоля з цибулею пореєм - 1 уп.
  • борошно - 2 ст.л.
  • борошно кукурудзяне - 2 ст.л.
  • борошно рисове - 2 ст.л.
  • суміш імбиру, часнику і зеленого чилі - 1 ст.л
  • соус соєвий - 0,25 ч.л.
  • перець чорний мелений - 0,25 ч.л.
  • вода тепла - 0, 5 ст., трохи менше
  • сіль за смаком
  • олія соняшникова для смаження
  • для соусу:
  • цибуля зелена - 0,25 ст.
  • часник - 1,5 ст.л.
  • перець чилі зелений - 2 шт.
  • перець чилі мелений - 0,5 ч.л.
  • соус соєвий - 2 ч.л.
  • оцет столовий - 2 ч.л.
  • соус томатний - 2 ст.л.
  • цукор - 1 ч.л.
  • сіль за смаком
  • масло кунжутне - 1 ст.л.
  • кінза - 2 ст.л.

Як приготувати овочеві фрикадельки з соусом.

  1. 1. Розігрійте рослинне масло.
    2. З'єднайте всі види борошна, сіль, суміш імбир - часник - чилі, мелений перець, соєвий соус, сіль і овочеву суміш. Додавайте по чуть води, стільки, щоб можна було зробити маленькі кульки.
    3. Обережно викладайте кульки в гаряче масло. Викладайте потроху. Вогонь збавте і як слід прожарьте кульки. Перевіряйте за смаком. Додайте вогонь і нехай кульки підрум'яняться. Викладіть їх на паперовий рушник, щоб зайве масло вбралося. Покладіть наступну порцію.
    4. Знову розжарити масло, краще в Воге. Додайте роздавлений часник, посмажте кілька секунд. Тепер кладіть туди ж зелений перчик чилі без насіння і порізаний на шматочки. Туди ж різаний імбир.
    5. Додайте білу частину зеленої цибулі. Помішуючи, посмажте 2 хв.
    6. Викладіть сюди ж вже обсмажені овочеві кульки. Помішуючи, посмажте 3 хв. (Для збереження хрустскості), зменшіть вогонь і покладіть цукор, соєвий соус, томатний соус, чилі мелений і оцет. Добре перемішайте і готуйте 2 хв. Додайте 3-4 ст.л. води і готуйте ще 2 хв.
    7. Посмажте на сильному вогні 1-2 хв. і вимкніть вогонь. Подавайте з зеленою цибулею і (або) зеленню кінзи. Хорош простий дієтичний салат з дайкона із зеленою цибулею. Салат зі свіжих помідорів і листя зеленого салату з ним же, з зеленою цибулею, теж дуже гарний.

  2. Смачного!

Сторінка 2 з 2 2
Сторінка 2 з 2 2
Салат із смаженої картоплі з травами
Рідке тісто для піци на майонезі