салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Овочева заправка для борщу

18 серпня 2015


Таку овочеву заправку для борщу я роблю давно. Мені вона подобається тим, що її можна використовувати і для багатьох м'ясних страв. Вона вдало поєднується з кашами, у вигляді приправи використовую до страв з квасолею, капустою, картоплею. Овочі для заправки ріжу крупно, вони не так розварюються. Можна використовувати таку заправку як салат. Ще одна перевага - овочі в процесі обробки не втрачають свій натуральний колір. Та й готується все це дуже швидко.

Кількість порцій: 10
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 170 ккал


Щоб приготувати овочеву заправку для борщу, вам знадобиться:
  • Помідори - 3 кг
  • Перець - 1 кг
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Олія - ??4 ст.л.
  • Лимонна кислота - 0,5 ч.л.
  • Чорний і запашний перець - за смаком
  • Сіль - 1 ст.л.

Як приготувати овочеву заправку для борщу.

  1. 1. Помідори і перець вимити, почистити, нарізати на великі шматочки.
    2. Скласти в каструлю, додати цукор, рослинна олія, лимонну кислоту, спеції, сіль.
    3. Проварити всі разом 10 хвилин з моменту закипання.
    4. Викласти в банки і закатати.
    5. Зберігати в прохолодному місці.

  2. Смачного!

Помідори з хріном і перчиком на зиму
Молочний коктейль з ожиновим варенням