салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Овочі з курячою грудкою, бринзою і яйцем, запечені в горщиках

15 серпня 2015


Дуже легке, ефектне і нереально смачна страва! Велика кількість овочів надає страві відмінний аромат і свіжість, куряча грудка робимо блюдо ситним, бринза зі сметаною додає страві пікантності і молочний смак, а яйце з сиром завершує картину і якість цієї страви.
Я дуже люблю готувати в горщиках, так як страви в них виходять дуже смачними, наближеними до корисним, красивими, що не вимагають поділу на порції. Страви в горщиках прекрасні до сімейної вечері і здатні зробити будь-яке свято по сімейному теплим. А найголовніше перевага таких страв - це різноманітність і безмежна фантазія! Пробуйте, придумуйте, радуйте!

Кількість порцій: 3
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 763 ккал


Щоб приготувати овочі з курячою грудкою, бринзою і яйцем, запечені в горщиках, вам знадобиться:

  • грудка куряча - 0,5 кг
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • морква - 2 шт.
  • кабачок - 1-2 шт.
  • перець солодкий - 2 шт.
  • помідор - 2-3 шт.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • спеції - за смаком
  • масло вершкове - 1 ст.л.
  • сметана - 4-5 ст.л.
  • бринза солона - 100-150 г
  • петрушка - 0,5 пучка
  • яйце - 3 шт.
  • сир - 100 г
  • олія соняшникова - 2-3 ст.л.

Як приготувати овочі з курячою грудкою, бринзою і яйцем, запечені в горщиках.

  1. 1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

  2. 2. Ріпчасту цибулю очищаємо, миємо й нарізаємо півкільцями.

  3. На сковороді розігріваємо олію і викладаємо туди нарізану півкільцями цибулю.

  4. 3. Морква також очищаємо, миємо й нарізаємо півкільцями.

  5. Перекладаємо нарізану моркву в сковороду до цибулі.

  6. 4. У той час як гаситься цибулю з морквою, миємо курячу грудку і нарізаємо середніми шматочками, дрібно.

  7. Перекладаємо підготовлену курячу грудку до цибулі з морквою.

  8. Поки гаситься, приступимо до нарізки інших овочів.
    5. Кабачок моєму, якщо він великий і старий, то очищаємо шкірку. У мене кабачки були маленькі і дуже молоді. Нарізаємо їх середніми кубиками

  9. і перекладаємо до тушкованих овочів.

  10. 6. Солодкий перець миємо, очищаємо, ріжемо навпіл і нарізаємо тонкою соломкою.

  11. Перекладаємо гаситися до овочів.

  12. Добре перемішуємо.

  13. 7. Помідори миємо і, якщо шкірку треба очистити, то очищаємо, я не очищаю. Нарізаємо помідор навпіл, а потім кубиками.

  14. Перекладаємо нарізані помідори гаситися в сковороду разом з соком, який виділили помідори.

  15. На цьому етапі солимо,

  16. перчимо і додаємо улюблені спеції.

  17. А також кладемо в овочі одну ст. ложку вершкового масла.

  18. Все перемішуємо і залишаємо гаситися до готовності (близько 15-20 хвилин).

  19. 8. Поки овочі гасяться, в піалу викладаємо сметану

  20. і натерту на дрібну тертку солону бринзу.

  21. Добре перемішуємо.

  22. 9. Коли овочі готові, перекладаємо їх у глиняні горщики. Отриманої кількості тушкованих овочів у мене вистачило на три горщика.

  23. 10. На овочі в горщиках викладаємо по 1-2 ст. ложки суміші сметани і бринзи,

  24. роблячи невелику ямку посередині.

  25. Посипаємо зеленню.

  26. У зроблену ямку розбиваємо яйце.

  27. Сир натираємо на дрібну тертку.

  28. Посипаємо яйце рубаною зеленню петрушки і сиром.

  29. 11. Розігріваємо заздалегідь духовку до 180 градусів. Ставимо горщики в духовку на 15-20 хвилин, залежно від вашої духовки.
    12. По закінченню часу виймаємо горщики з духовки, даємо трохи охолонути і подаємо.

  30. Овочі з курячою грудкою, бринзою і яйцем, запечені в горщиках готові!

  31. Смачного!

Смажена баранина зі спеціями
Ікра баклажанна проста