салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

"Відбивні" з свинячо-яловичого фаршу

2 вересня 2013


Повноцінні відбивні з м'яса - страва не з дешевих. Звичайно, побалувати себе і близьких - справа свята, особливо в святкові дні. Але що робити, якщо відбивних хочеться, а в холодильнику один тільки фарш? Бінго! Приготуйте відбивні з фаршу. Звичайно, виникає питання: як таке можливо? Але повірте, за смаком подібні відбивні ні в чому не поступаються аналогічним з цілісного шматка м'яса. До того ж, варто трохи призвичаїтися - і ти розумієш, що процес приготування не займе багато часу.

Можливо, для когось незрозуміло, як з фаршу, який не складає однорідне волокно, можна приготувати відбивні, вони адже будуть розпадатися? Але відповідь проста - необхідно використовувати свіжий, а не морожений фарш, щоб було менше зайвої рідини у фарші і він від цього не розпадався. Це значно полегшить формування наших відбивних з фаршу. А все інше - спритність рук і ніякого шахрайства! Крім того що готові відбивні з фаршу дуже смачна страва, також використання фаршу у вигляді основного інгредієнта робить його ще і більш доступним. Для приготування "відбивних" з свинячо-яловичого фаршу можна використовувати фарш з будь-якого м'яса і в будь-яких співвідношеннях.
Із зазначеної кількості інгредієнтів, в залежності від розмірів кожної відбивної, виходить близько 10-14 штук відбивних зі свинячо-яловичого фаршу.
Готову страву виходить смачним як в теплом, так і охолодженому вигляді. Такі відбивні - ідеальний варіант для «тормозків» на роботу або домашнх гамбургерів.

Щоб приготувати "відбивні" з свинячо-яловичого фаршу, вам знадобляться:

м'ясний фарш - 450-500 г (у мене свинячо-яловичий)
куряче яйце - 2 шт.
сіль, чорний мелений перець - за смаком
борошно для панірування - близько 1/2 склянки
рослинне масло - для обсмажування
приправи для фаршу - за смаком

Як приготувати "відбивні" з свинячо-яловичого фаршу:

1. Фарш посолити і поперчити за смаком. Все ретельно вимісити до такого стану, щоб фарш став однорідним і м'яким.
2. Готовий фарш розділити на рівні частини. Руки змочити у воді і сформувати з м'ясного фаршу спочатку кульки, відправити ненадовго в холодильник.
3. Курячі яйця злегка збити в окремій ємності. Приготувати тарілку для панірування, висипавши в неї необхідну кількість борошна.
4. З охолоджених кульок фаршу сформувати плоскі коржі, надавши їм подобу відбивних. Потім швидко вмочити коржик спочатку в яйце, потім .в борошно.
5. Обсмажити відбивні на попередньо розігрітій сковороді з рослинним маслом до готовності спочатку з одного боку, потім з іншого. При необхідності готові відбивні після обсмажування можна протушкувати в каструльці з невеликою кількістю води. Я вдаюся до цього, чтобиотбівние вийшли більш соковитими.

Смачного!

Салат «Ромашкове поле» з куркою
Голландський маслений кекс - Buttercake.