салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Відбивні зі свинини в журавлинному соусі

20 грудня 2014


Відомо, що різні соуси часто є прекрасним варіантом для того, щоб зробити страву більш смачним і надати йому приголомшливо апетитний вигляд. Якщо ви хочете здивувати рідних чи друзів чимось незвичайним, запропонуйте їм спробувати чудові відбивні зі свинини в журавлинному соусі!

Кількість порцій: 8
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 365 ккал


Щоб приготувати відбивні зі свинини в журавлинному соусі, вам знадобиться:

  • свинина - 800 г
  • олія оливкова - 2 ст. л.
  • перець чорний мелений - за смаком
  • сіль за смаком
  • для соусу:
  • журавлина - 250 г
  • цибулю-шалот - 2 шт.
  • масло вершкове - 50 г
  • вино червоне сухе - 120 мл
  • цукор коричневий - 1 ст. л.
  • оцет бальзамічний - 1 ст. л.
  • крохмаль - 1 ч. л.
  • розмарин - 1 гілочка
  • перець білий мелений - за смаком
  • сіль за смаком

Як приготувати відбивні зі свинини в журавлинному соусі.

  1. 1. М'ясо вимити під проточною водою, обсушити, порізати на порційні шматочки (4 шт.). Отримані заготовки посипати чорним меленим перцем і сіллю за смаком, змастити невеликою кількістю оливкової олії.
    2. У сковорідці з рифленим дном розігріти 1 велику ложку (їдальню) оливкової маслечка. Викласти в сковороду м'ясні заготовки і смажити протягом 3 хвилин, потім перевернути і готувати ще 2 хвилини. Вимкнути вогонь і залишити сковороду з відбивними на теплій плиті.
    3. Приготувати соус. Ягоди журавлини викласти в друшляк, промити і обсушити. Невеликі цибулинки почистити і дрібно нарізати. Викласти цибулька в сотейник з розігрітим вершковим маслом (30 г) і тушкувати до тих пір, поки він не стане м'яким. Додати до цибулі журавлину і розмарин, продовжити готувати. Коли ягідки добре прогріються і почнуть лопатися, необхідно розім'яти їх, використовуючи велику ложку. Зменшити вогонь під сковородою і влити в журавлинному-цибульну суміш червоне сухе вино, додати цукор, сіль і білий перець за смаком. Перемішати всі складові, накрити сковорідку кришкою і, періодично помішуючи, варити соус 5 хвилин. Крохмаль розвести в невеликій кількості води і влити в соус разом з бальзамічним оцтом. Не припиняючи помішувати, довести журавлинний соус до кипіння, потім - прибрати з вогню. Додати в соус залишився вершкове масло (20 г), хорошенечко розмішати.
    4. Теплі свинячі відбивні розкласти в порційні тарілки (попередньо підігріти посуд), полити ягідним соусом і відразу ж подати на стіл. Пригощайтеся!

  2. Для приготування соусу до м'яса можна використовувати як свіжу, так і заморожену журавлину. У другому випадку промивати ягоди не потрібно. На гарнір до свинячих відбивних з журавлинним соусом найкраще подати відварений розсипчастий рис.

  3. Якщо ви любите подавати м'ясо з різними смачними і апетитними доповненнями, можу порекомендувати вам також вершковий шпинат до м'яса, соус з вина і чебрецю до м'яса и смородиновий соус до м'яса.

  4. Смачного!

Макарони з фаршем і томатною пастою в духовці
Каша з кус-кусом в мультиварці