На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Відбивні зі свинини в клярі з яблуками

15 грудня 2014


Думаю, всім відомо, що соковиті фрукти часто стають прекрасним доповненням до м'яса або птиці. І ось недавно я дізналася ще один рецепт, в якому чудово поєднуються ніжна свининка і ароматні яблука. Пропоную вам відмінну інформацію про те, як приготувати апетитні відбивні зі свинини в клярі з яблуками!

Кількість порцій: 4
Час приготування:  50 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 475 ккал


Щоб приготувати відбивні зі свинини в клярі з яблуками, вам знадобиться:

  • свинина - 4 шматочка
  • яблуко - 1 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • часник - 1 зубчик
  • сік яблучний (без м'якоті) - 1 ст.
  • масло вершкове - 2 ст. л.
  • олія оливкова - 1 ст. л.
  • цукор тростинний - 2 ст. л.
  • вершки збиті - 3 ст. л.
  • горіх мускатний мелений - 0,25 ч. л.
  • перець чорний мелений - 0,25 ч. л.
  • сіль - 1,5 ч. л.

Як приготувати відбивні свинячі в клярі з яблуками.

  1. 1. Середніх розмірів цибулинку очистити від лушпиння та дрібно порубати ножем. Часник почистити і розчавити рукояткою ножа, виклавши на обробну дошку.
    2. Шматочки свинячої вирізки (товщиною 3 см) перекласти на дошку і відбити спеціальним молотком. У великій сковороді з високими бортами розігріти оливкове і вершкове масло. Викласти в цю сковорідку м'ясні заготовки і обсмажити (на середньому вогні) з обох боків до появи золотистої скоринки, потім зменшити вогонь і готувати відбивні ще по 5 хвилин з кожного боку.
    3. За допомогою лопатки перекласти обсмажену свинину на тарілку. У сковороді залишити приблизно 3 ст. л. жиру, решті вилити. Покласти в сковорідку ріпчасту цибулю і часничок, періодично помішуючи, обсмажити до м'якості. Додати до обсмаженою овочам освітлений яблучний сік, накрити сковорідку кришкою і варити соус 5 хвилин.
    4. Яблуко вимити, обсушити, очистити від плодоніжки, шкірки і насінної коробочки (не розрізаючи на половинки!), Нарізати кільцями товщиною 7 мм.
    5. Відбивні перекласти в сковороду з цибульний-часниково-яблучним соусом, приправити мускатним горіхом, чорним меленим перчиком і сіллю за смаком. На кожен шматочок м'яса викласти яблучні колечка, посипати їх тростинним цукром. Накрити сковорідку кришкою і готувати страву до тих пір, поки м'ясо і яблука не стануть достатньо м'якими (15-20 хвилин).
    6. Перекласти в сковороду з відбивними збиті вершки і готувати страву (не накриваючи кришкою) ще 5 хвилин. Готово!

  2. Перед подачею на стіл відбивні зі свинини слід акуратно перекласти в порційні тарілки з гарніром і полити в сковороді соусом. Щоб блюдо виглядало ще апетитніше, прикрасьте його гілочками свіжої зелені.

  3. Також пропоную вам порадувати своїх близьких такими прекрасними стравами, як баранина з айвою і сухофруктами, курячі кишеньки з грибами або скалопіне з яловичини з соусом Горгонзола.

  4. Смачного!

Курячий рулет з грибами в яйці
Макарони в духовці з сиром і фаршем
© 2015-2022  mycooking.pp.ua