На головну |
Думаю, всім відомо, що соковиті фрукти часто стають прекрасним доповненням до м'яса або птиці. І ось недавно я дізналася ще один рецепт, в якому чудово поєднуються ніжна свининка і ароматні яблука. Пропоную вам відмінну інформацію про те, як приготувати апетитні відбивні зі свинини в клярі з яблуками!
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 475 ккал
Щоб приготувати відбивні зі свинини в клярі з яблуками, вам знадобиться:
Як приготувати відбивні свинячі в клярі з яблуками.
1. Середніх розмірів цибулинку очистити від лушпиння та дрібно порубати ножем. Часник почистити і розчавити рукояткою ножа, виклавши на обробну дошку.
2. Шматочки свинячої вирізки (товщиною 3 см) перекласти на дошку і відбити спеціальним молотком. У великій сковороді з високими бортами розігріти оливкове і вершкове масло. Викласти в цю сковорідку м'ясні заготовки і обсмажити (на середньому вогні) з обох боків до появи золотистої скоринки, потім зменшити вогонь і готувати відбивні ще по 5 хвилин з кожного боку.
3. За допомогою лопатки перекласти обсмажену свинину на тарілку. У сковороді залишити приблизно 3 ст. л. жиру, решті вилити. Покласти в сковорідку ріпчасту цибулю і часничок, періодично помішуючи, обсмажити до м'якості. Додати до обсмаженою овочам освітлений яблучний сік, накрити сковорідку кришкою і варити соус 5 хвилин.
4. Яблуко вимити, обсушити, очистити від плодоніжки, шкірки і насінної коробочки (не розрізаючи на половинки!), Нарізати кільцями товщиною 7 мм.
5. Відбивні перекласти в сковороду з цибульний-часниково-яблучним соусом, приправити мускатним горіхом, чорним меленим перчиком і сіллю за смаком. На кожен шматочок м'яса викласти яблучні колечка, посипати їх тростинним цукром. Накрити сковорідку кришкою і готувати страву до тих пір, поки м'ясо і яблука не стануть достатньо м'якими (15-20 хвилин).
6. Перекласти в сковороду з відбивними збиті вершки і готувати страву (не накриваючи кришкою) ще 5 хвилин. Готово!
Перед подачею на стіл відбивні зі свинини слід акуратно перекласти в порційні тарілки з гарніром і полити в сковороді соусом. Щоб блюдо виглядало ще апетитніше, прикрасьте його гілочками свіжої зелені.
Також пропоную вам порадувати своїх близьких такими прекрасними стравами, як баранина з айвою і сухофруктами, курячі кишеньки з грибами або скалопіне з яловичини з соусом Горгонзола.
Смачного!