На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Відбивні зі свинини в духовці з ананасами

27 листопада 2014


У студентські роки мені довелося трохи підробляти офіціанткою в одному з гарненьких кафе на узбережжі Чорного моря. Так ось саме там я вперше дізналася про існування такої страви, як свинина з ананасами. У процесі вивчення меню я трохи здивувалася незвичайного поєднання продуктів, проте з часом, коли я познайомилася з чудовим смаком цього кулінарного шедевра, на зміну подив прийшов захват. Відбивні зі свинини в духовці з ананасами - це приголомшливо смачно!

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч. 30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 410 ккал


Щоб приготувати відбивні зі свинини в духовці з ананасами, вам знадобиться:

  • свиняча вирізка - 1 кг
  • ананаси консервовані (кільцями) - 1 баночка
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • майонез - 1-2 ст. л.
  • суміш перців - за смаком
  • розмарин - за смаком
  • олія соняшникова для смаження

Як приготувати відбивні зі свинини в духовці з ананасами.

  1. 1. Свинячу вирізку хорошенечко вимити під проточною водою і обсушити паперовою серветкою. Зрізати з м'яса жир (якщо він є), після чого нарізати свинину шматочками товщиною близько 1 см і відбити кухонним молотком.
    2. Зубчики часнику (можна взяти менше або більше, ніж вказано в рецепті) очистити від лушпиння і дрібненько нарізати. Ріпчасту цибулька почистити і нарізати півкільцями або половинками колечок.
    3. Заготовки для відбивних укласти в глибокий посуд, туди ж додати подрібнений часник, суміш перців (можна взяти готову, покупну або приготувати самим) і дрібку сушеного розмарину. Перемішати м'ясо зі спеціями, залити сиропом з баночки з ананасами і залишити маринуватися на 20-30 хвилин.
    4. Через півгодини викласти свинячі відбивні в сковороду з розігрітим соняшниковою олією, обсмажити до золотистого кольору, після чого перекласти в деко з високими бортиками або форму для запікання. Що залишився в мисці маринад перелити в сковорідку, в якій смажилося м'ясо, і випаровувати, поки він не стане густим.
    5. Ріпчасту цибулю викласти на обсмажене м'ясо, зверху змастити невеликою кількістю майонезу. Останнім шаром викласти в деко (форму) кільця ананаса, полити їх маринадом.
    6. Готувати свинячі відбивні з ананасами протягом 30-40 хвилин при температурі духової шафи 220 градусів, подавати на стіл гарячими!

  2. Для обсмажування м'яса в даному рецепті можна використовувати не тільки звичайну соняшникову олію, але і оливкове. Так ще смачніше вийде! Якщо під рукою не виявилося розмарину, можна замінити його сушеним або свіжим кропом.

  3. На гарнір до відбивних зі свинини в духовці з ананасами можна запропонувати рідним і друзям домашній картопля фрі з сиром пармезан або пюре картопляне з базиліком. Крім цього, відмінно доповнить смак такої страви салат зі свіжих помідорів і огірків.

  4. Смачного вам і вашим рідним!

Простий капустяний пиріг
Яблучний пиріг із заварним кремом на кефірі
© 2015-2022  mycooking.pp.ua