салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Відбивні зі свинини з вершками

11 квітня 2015


Багато господинь задаються питанням «Як приготувати соковиті відбивні?». З рецептом, наведеним нижче, це питання відпадає сам собою. У вас гарантовано вийде ніжне, смачне і неймовірно соковите м'ясо.
Якщо ви вважаєте, що перед приготуванням свинину необхідно гарненько промаринувати, то вам напевно знадобляться рецепт шашлику зі свинини у вишневому соку або свинини в кальвадосі з яблучним соусом. Однак зараз ви напевно здивуєтеся, адже я пропоную спробувати рецепт неймовірно соковитих свинячих відбивних без використання будь-якого маринаду.

Кількість порцій: 1
Час приготування:  40 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 535 ккал


Щоб приготувати відбивні зі свинини з вершками, вам знадобиться:

  • відбивна свиняча - 1 шт.
  • цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • вершки 30% - 50 мл
  • олія оливкова - 1 ст.л.
  • оцет яблучний - 2 ст.л.
  • петрушка (рубана) - 1,5 ч.л.
  • листя шавлії - 0,15 пучка листя
  • вода - 0,5 ст.
  • сіль за смаком
  • перець - за смаком

Як приготувати відбивні зі свинини з вершками.

  1. 1. Беремо свинячу відбивну, посипаємо її сіллю і перцем за смаком, а потім обсмажуємо в заздалегідь нагрітому сотейнику з додаванням олії. Обсмажуємо з обох сторін приблизно 6 хвилин. Потім перекладаємо відбивну на тарілку, скориставшись щипцями. Поки смажаться відбивні, подрібнюємо цибулю.
    2. У гарячому сотейнику залишаємо трохи жиру (близько 1 ст. Ложки), а решті зливаємо. Тепер зменшуємо вогонь до мінімуму і пасеруємо в сотейнику заздалегідь подрібнену цибулю протягом 3-4 хвилин.
    3. До приготовленого цибулі додаємо оцет, все перемішуємо і чекаємо, поки рідина випарується (зазвичай даний процес займає лічені секунди).
    4. Тепер в сотейник знову перекладаємо м'ясні відбивні, вливаємо вершки, воду, додаємо рубану петрушку, подрібнене листя шавлії і тушкуємо без кришки приблизно 5 хвилин.
    5. Після цього дістаємо м'ясо і викладаємо його на чисте блюдо, а в сотейнику продовжуємо варити соус, постійно помішуючи його. Варимо до тих пір, поки в сотейнику не залишиться близько 3 ст. ложок соусу, а потім знімаємо його з вогню.

  2. Таку свинячу відбивну з вершками можна подавати з картопляним пюре (наприклад, з пюре з картоплі з часником і зеленою цибулею, Полив приготовленим соусом і посипавши свіжою петрушкою.

  3. Смачного!

Сирна паска без яєць зі згущеним молоком і лимоном
Як харчуватися економно і смачно