На головну |
Одне з найбажаніших м'ясних страв в моїй родині - це свинячі відбивні. Але класичні відбивні вже злегка набридли. Багато рецептів я спробувала приготувати і перечитала купу кулінарних книг за технологією приготування м'яса, експериментувала з багатьма продуктами, і ось пропоную вам приготувати, на мій погляд, ідеальні свинячі відбивні з брусницею.
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 ч. 30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 575 ккал
Щоб приготувати свинячі відбивні з брусницею, вам потрібно:
Як приготувати свинячі відбивні з брусницею.
1. Очистіть від лушпиння цибулю. Подрібніть ножем цибулю на дрібні кубики.
2. У сотейнику обсмажте подрібнену цибулю до золотистого кольору, додайте червоне вино, цукор і оцет. Дайте винному спирті випаруватися на повільному вогні, посоліть і приправте чорним меленим перцем. Потомити цибульну суміш ще хвилин 10.
3. М'ясо свиняче промийте в холодній воді, ні в якому разі не мийте м'ясо в гарячій воді (м'ясний білок дуже швидко згортається, і м'ясо вийде сухим і гумовим). Розріжте м'якоть свинини на пласти поперек волокон, гострим ножем зробіть поздовжні надрізи посередині кожного шматка м'яса, щоб вийшли кишеньки.
4. У кожен пласт м'яса в середину кишеньки ложкою викладіть отриману суміш з лука. Краї м'яса закріпіть дерев'яними зубочистками, щоб соус не вилився.
5. Пересипте борошно пшеничне в тарілку, додайте сіль, мелений перець, мускатний горіх, все добре перемішайте.
6. У готовій паніровці щедро обваляйте м'ясо, зайву муку струсіть.
7. Розжарте соняшникову олію в сотейнику, додайте гілочку шавлії і базиліка і дайте протягом 2 хвилин пряним травам віддати маслу свій аромат, після чого гілочки спецій видаліть.
8. У ароматному маслі обсмажте м'ясо до рум'яної скоринки з двох сторін.
9. Складіть готові відбивні на блюдо, тепер займемося приготуванням брусничного соусу з білим вином.
10. У масло, в якому смажилося м'ясо, додайте біле сухе вино, вершки і ягоди брусниці, посоліть і поперчіть за смаком, дайте соусу закипіти і уваритися наполовину.
11. Подайте готові відбивні, попередньо витягнувши зубочистки, полийте брусничним соусом і прикрасьте зеленню петрушки.
До відбивних зі свинини з брусницею добре підходять овочеві салати, пропоную приготувати і подати грецький салат з моцарелою.
Готуйте з любов'ю! Смачного!