На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Відбивні зі свинини з брусницею

16 грудня 2014


Одне з найбажаніших м'ясних страв в моїй родині - це свинячі відбивні. Але класичні відбивні вже злегка набридли. Багато рецептів я спробувала приготувати і перечитала купу кулінарних книг за технологією приготування м'яса, експериментувала з багатьма продуктами, і ось пропоную вам приготувати, на мій погляд, ідеальні свинячі відбивні з брусницею.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч. 30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 575 ккал


Щоб приготувати свинячі відбивні з брусницею, вам потрібно:

  • м'ясо свиняче для відбивних - 800 г
  • цибуля - 350 г
  • вино червоне сухе - 150 мл
  • цукор -1 ст.л.
  • оцет - 1 ст.л.
  • брусниця - 1 ст.л.
  • масло рослинне - 150 мл
  • борошно - 100 г
  • вино біле сухе - 50 мл
  • масло вершкове - 50 г
  • вершки 20% жирності - 200 мл
  • шавлія, базилік - за смаком
  • петрушка - 3-4 гілочки
  • мускатний горіх мелений - 0,25 ч.л.
  • перець мелений чорний
  • сіль

Як приготувати свинячі відбивні з брусницею.

  1. 1. Очистіть від лушпиння цибулю. Подрібніть ножем цибулю на дрібні кубики.
    2. У сотейнику обсмажте подрібнену цибулю до золотистого кольору, додайте червоне вино, цукор і оцет. Дайте винному спирті випаруватися на повільному вогні, посоліть і приправте чорним меленим перцем. Потомити цибульну суміш ще хвилин 10.
    3. М'ясо свиняче промийте в холодній воді, ні в якому разі не мийте м'ясо в гарячій воді (м'ясний білок дуже швидко згортається, і м'ясо вийде сухим і гумовим). Розріжте м'якоть свинини на пласти поперек волокон, гострим ножем зробіть поздовжні надрізи посередині кожного шматка м'яса, щоб вийшли кишеньки.
    4. У кожен пласт м'яса в середину кишеньки ложкою викладіть отриману суміш з лука. Краї м'яса закріпіть дерев'яними зубочистками, щоб соус не вилився.
    5. Пересипте борошно пшеничне в тарілку, додайте сіль, мелений перець, мускатний горіх, все добре перемішайте.
    6. У готовій паніровці щедро обваляйте м'ясо, зайву муку струсіть.
    7. Розжарте соняшникову олію в сотейнику, додайте гілочку шавлії і базиліка і дайте протягом 2 хвилин пряним травам віддати маслу свій аромат, після чого гілочки спецій видаліть.
    8. У ароматному маслі обсмажте м'ясо до рум'яної скоринки з двох сторін.
    9. Складіть готові відбивні на блюдо, тепер займемося приготуванням брусничного соусу з білим вином.
    10. У масло, в якому смажилося м'ясо, додайте біле сухе вино, вершки і ягоди брусниці, посоліть і поперчіть за смаком, дайте соусу закипіти і уваритися наполовину.
    11. Подайте готові відбивні, попередньо витягнувши зубочистки, полийте брусничним соусом і прикрасьте зеленню петрушки.

  2. До відбивних зі свинини з брусницею добре підходять овочеві салати, пропоную приготувати і подати грецький салат з моцарелою.

  3. Готуйте з любов'ю! Смачного!

Макарони в духовці з індичкою
Буженина зі свинячого окосту Новорічна
© 2015-2022  mycooking.pp.ua