салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Відбивні з яловичини в томатному соусі

4 січня 2015


Багато хто звик їсти м'ясо разом з магазинним кетчупом або томатною пастою. А що якщо самим приготувати чудовий томатний соус зі свіжих помідорів? Скажімо вам впевнено: так! І сьогодні у вас буде така унікальна можливість, адже ми пропонуємо вам рецепт відбивних з яловичини в томатному соусі. Насолоджуємося останніми дарами літа і готуємо все тільки натуральне і корисне. Так що вперед - разом з нами готувати ніжні відбивні під ароматним, домашнім томатним соусом.

Кількість порцій: 5
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 430 ккал


Щоб приготувати відбивні з яловичини в томатному соусі, вам знадобиться:

  • м'якоть яловича - 0,5 кг
  • цибуля ріпчаста - 300 г
  • морква - 1 шт.
  • помідори свіжі - 1 кг
  • жир для смаження - 100 г
  • кінза, петрушка, часник - за смаком
  • сіль, перець - за смаком

Як приготувати відбивні з яловичини в томатному соусі.

  1. 1. М'якоть яловичини промиваємо під водою і нарізаємо на пластинки товщиною в 2 см. Гарненько відбиваємо їх качалкою або кухонним молотком.
    2. Розігріваємо сковороду, додаємо жир і обсмажуємо відбивні з двох боків до рум'яної скоринки.
    3. Готові відбивні перекладаємо в каструлю з товстим дном або казан.
    4. Цибулю нарізаємо кільцями й обсмажуємо його до прозорості в тій же сковороді, де ми попередньо обсмажували відбивні. Потім нарізаємо скибочками моркву і продовжуємо обсмажувати разом з цибулею до напівготовності. Викладаємо овочі поверх м'яса в каструлю.
    5. Помідори промиваємо під водою, розрізаємо їх на кілька частин і відварюємо в каструлю з киплячою водою протягом 10 хвилин. Готові помідори протираємо через сито або марлю. Протерті помідори виливаємо в чисту каструлю і проварюємо їх на повільному вогні ще протягом 5 хвилин.
    6. Отриманий томатний соус виливаємо до м'яса і тушкуємо відбивні протягом 15 хвилин, періодично перемішуючи їх.
    7. Тим часом у ступці розтираємо пару зубочки часнику і кінзу разом з перцем і сіллю.
    8. Коли каструля з м'ясом і томатним соусом почне закипати, додаємо стовчену суміш з спецій і зелені, протушіваем ще буквально 1 хвилину і знімаємо з вогню.

  2. Подаємо відбивні з яловичини в томатному соусі, посипавши їх зверху дрібно нарубаної зелень петрушки або кропу.

  3. Якщо вам сподобалося готувати яловичі відбивні з натуральним томатним соусом, тоді обов'язково зверніть увагу на рецепт запечених котлет в томатному соусі.

  4. Смачних вам страв!

Макарони з білокачанної капустою
Різдвяні арахісові сніговички