На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Відбивні з баранини в духовці

28 вересня 2014


Якщо ви хочете почати готувати страву з баранини, але зовсім не знаєте, з чого почати, не хвилюйтеся, ми допоможемо вам у вирішенні цієї невеликої проблеми. Баранина - не проста м'ясо. Для того щоб правильно і смачно його приготувати, потрібен певний досвід і терпіння. Тому багато домашні кухарі просто опускають руки, вважаючи, що вони не впораються з цим складним завданням. Але сьогодні ми пропонуємо вам освоїти один з базових рецептів - відбивні з баранини в духовці. Такий пікантний і в той же час простий рецепт приготування змусить повірити в себе навіть самих невпевнених у собі початківців кулінарів.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  50 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 215 ккал


Щоб приготувати відбивні з баранини в духовці, вам знадобиться:

  • баранячі відбивні (з філейної частини) - 800 г (8 шт.)
  • цибуля - 1 шт.
  • яловичий і баранячий бульйон - 125 мл
  • сіль - 0,25 ч.л.
  • перець чорний мелений - на кінчику ножа
  • чебрець, орегано, часниковий порошок - все по 0,5 ч.л.

Як приготувати відбивні з баранини в духовці.

  1. 1. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів. Деко застилає папером для випічки. При бажанні можна змастити деко жиром для запікання.
    2. Змішуємо наші спеції: орегано, чебрець, часниковий порошок, мелений перець і сіль. Натираємо цієї пряною сумішшю баранину. Якщо ви не любите такі насичені спеції, можна просто посипати м'ясо сіллю і перцем. Якщо ви хочете, щоб м'ясо добре підрум'янилося, при бажанні можна збризнути його жиром або оливковою олією.
    3. Цибулю нарізаємо півкільцями. Баранячі відбивні викладаємо на деко, а навколо них посипаємо нарізану цибулю, так він злегка підрум'яниться і не підгорить, а тільки додасть нашому м'ясу пікантний цибульний аромат.
    4. Ставимо баранячі відбивні в духовку і готуємо їх протягом 20 хвилин. Протягом цього часу один раз перевертаємо м'ясо, щоб воно рівномірно пропеклося з обох сторін. Коли м'ясо досить підрум'яниться, а сік стане прозорим, відбивні готові.
    5. Дайте відбивних постояти ще буквально 5 хвилин, щоб вони остаточно ввібрали в себе всі аромати.

  2. Подавайте відбивні з бараниною в теплому вигляді. Вони будуть відмінно поєднуватися з пряним томатним соусом з гострим перцем, Рецепт приготування якого ви знайдете на нашому сайті.

  3. Приємного вам апетиту!

Повидло з яблук і журавлини
Салат з капусти і солодкого перцю на зиму
© 2015-2022  mycooking.pp.ua