На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Осетинський пиріг з куркою

26 березня 2014


У осетин зневажливе ставлення до обжерливості. Але шанобливе ставлення до смачної їжі.
Інакше звідки б взялися такі пироги? Осетинські пироги ніжні, смачні, ароматні. Нічим ні гірше прославленої піци. Розумні люди давно стали продавати осетинські пироги на рознос і в ресторанах. Начинка в пирогів різноманітна.

Кількість порцій: 12-16
Час приготування:  2 ч.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 360 ккал


Ось, наприклад, що буде потрібно, щоб приготувати осетинські пироги з куркою:
  • борошно - 400 г
  • сухі дріжджі - 1 ч.л.
  • яйце - 1 шт.
  • молоко - 100 г
  • кефір - 300 г
  • масло вершкове - 30 г (краще топлене)
  • масло рослинне - 2 ст.л.
  • цукор - 1 ч.л.
  • курка (стегенця) - 800 г
  • сир осетинський - 300 г
  • гриби - 100 г
  • цибуля - 3 шт.
  • морква - 1 шт.
  • кінза - 1 пучок
  • чебрець - 1 пучок
  • півстручка червоного гострого перцю
  • чорний перець - 6 горошин
  • сіль за смаком

Як приготувати осетинський пиріг з куркою:

  1. 1. У тепле молоко або воду покладіть дріжджі, цукор і трохи борошна. Як тільки опара підніметься, вливаємо кефір кімнатної температури, розтоплене масло, яйце, сіль і борошно. Замісити тісто. Воно повинно бути пружним, рухливим. Тісто накрийте тканиною і помістіть в тепле місце на годину - півтори.
    2. Курятину відваріть. У бульйон додайте цибулину, морквину, гострий перець і перець горошком. Бульйон ви, звичайно, потім пустіть на суп. Але залиште кілька ложок. Ви додасте їх в пиріг для соковитості.
    3. М'ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте.
    4. Посмажте цибулю з грибами. Додайте їх до курки. Покладіть зелень, сир і 2-3 ложки бульйону. Перевірте на сіль, добре перемішайте.
    5. Тісто розділіть на три частини. Розкачайте качалкою коржики. На кожну покладіть третину начинки. Зберіть краю коржів в гурток. Защипайте. Тепер кожну кулю починайте розминати від середини до країв, щоб вийшла тонка коржик. На ній зробіть отвір або надріжте тісто красивим орнаментом.
    6. Випікайте пироги на подпиленном борошном або змащеному олією деку. 10 хв печіть на нижньому рівні. Ще 10 - на середньому. Температура духовки - 200 ° С.
    7. Готові пироги рясно змастіть топленим вершковим маслом.

  2. Корінні осетини кажуть, що у них не буває пирогів з куркою. Це, звичайно, не класичний рецепт. Але принцип приготування збережений. І кулінарія - це завжди творчість. Скільки рецептів олів'є ви знаєте?

  3. Поради з приготування від Ольги К - Льолі:
    1. Тісто не в якому випадки не повинно бути пружним, воно має бути м'яким, майже не триматися на руці, а потихеньку, як би сповзати. У підсумку, саме пиріг з такого тіста вийде дуже м'яким і повітряним.
    2. Після повного введення борошна (а у мене її тільки при замісі пішло 450 гр) тісто так і буде липнути до рук. Але на цьому етапі поливається тісто рослинним маслом і акуратно і легко ще трохи прям в мисці місити, тісто ставати маслянистим і стінки миски повинні у результаті стати «чистими» і в маслі.
    3. Не дивлячись на промаслені тісто, воно залишається таким же м'яким і повітряним, з яким треба працювати акуратно, але дуже швидко. А саме, робочу поверхню рясно присипати борошном, відщеплюється від тесту одну третину і перекладаємо на стіл з борошном. Потім, загортаючи краю всередину, формуємо кулю, який також присипаємо борошном зверху і тільки тоді руками робимо коржик. У середину, щільним кулькою кладемо начинку, і швидко прибираємо, як би в складочку, тісто по колу. Тісто трохи в підсумку стане липнути, тому все робимо швидко, але акуратно. Запечатує зверху добре тісто, рясно присипаємо знову борошном і придавлюємо акуратно, роблячи рівну коржик. А краще формувати повний і рівний пиріг вже далі на підготовленому застеленому і присипаному борошном листі або на великій в діаметрі сковороді. Так як потім важко буде м'яке тісто вже з начинкою перекладати. Готовий для запікання пиріг повинен бути рясно присипаний борошном з усіх боків. Після випічки зайву муку з ще гарячого пирога можна струсити пензлем або просто серветкою. І ще гарячим змащуємо вершковим маслом.

  4. Смачного!

Салат з індичкою і грибами
Салат з перлової крупи
© 2015-2022  mycooking.pp.ua