На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Осетинський пиріг з грибами

26 березня 2014


Осетинський пиріг - це класика жанру. Раніше тісто для пирогів готували на сироватці з-під осетинського сиру. Тепер багато господинь роблять тісто на молоці з кефіром. Та й дріжджів раніше не було.
І що? Багато ви знаєте рецептів, не змінилися з плином часу? Якісь смакові добавки робить кожна господиня. Класика - класикою, а творчість - творчістю. (Іноді творчості дуже сприяє наявність, а частіше - відсутність будь-яких продуктів в холодильнику.)

Кількість порцій: 7
Час приготування:  2 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 480 ккал


Для того щоб приготувати осетинський пиріг з грибами, вам знадобиться:
  • борошно пшеничне - 400 г
  • дріжджі сухі - 1 ч.л.
  • молоко - 100 г
  • цукор - 1 ч.л.
  • кефір - 300 г (або сироватка сирна)
  • яйце - 1 шт.
  • сир осетинський - 300 г
  • цибуля - 3 шт.
  • гриби - 500 г
  • сіль за смаком
  • рослинна олія
  • вершкове масло, можна топлене

Як приготувати осетинський пиріг з грибами:

  1. 1. Замісити тісто. Для цього розведіть у теплому молоці дріжджі, додайте цукор і жменьку борошна. Коли опара запузирітся, влийте кефір кімнатної температури, вбийте яйце. Всипте борошно і руками, змазаними рослинним маслом, замісити тісто. Тісто накрийте і поставте в тепле місце підійти. Як підійде, обімніть 1-2 рази.
    2. Гриби відваріть, остудіть. Поріжте і підсмажте з цибулею на олії.
    3. Перемішайте гриби з сиром.
    4. Тісто і фарш розділіть на три частини. Кожен шматок тіста трохи розімніть, на середину покладіть начинку.
    Обережно зберіть краї тіста, щоб вийшов кульку, защипніть краю.
    5. Обережно від середини до краю розминайте кульку, щоб з нього вийшла досить тонка коржик. Потрібно розтягувати пиріг дуже акуратно. Тісто так і норовить порватися. Якщо будете пекти в формі, рівняйте за формою. Змастіть форму або деко олією або пріпиліте борошном. Зверху зробіть отвір.
    Звичайно, можна зробити пиріг і більш звичним способом, розділивши кожен шматок тіста на дві нерівні частини. Побільше під нижню коржик, тонший - під верхню. Покладіть нижню корж на сковорідку, так щоб захопити краю. Зверху фарш, потім - верхня коржик. Її розкачайте качалкою прямо по сковорідці і обріжте по краях. Фігурно защипайте.
    6. Випікайте пироги при 200 ° С спочатку 10 хв. на нижньому рівні плити, потім ще 10 - на середньому рівні.
    7. Пироги змастіть вершковим маслом. Кому подобається топлене масло - топленим. Не забудьте: осетинські пироги їдять руками. А ріжуть по три разом на сім частин.

  2. Приємного все апетиту!

Цитрусове печиво з мигдалем
Осетинський пиріг зі шпинатом
© 2015-2022  mycooking.pp.ua