На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Огірки, мариновані з цибулею та морквою

3 липня 2015


Настала долгожданна пора заготовок. Пропоную вам рецепт дуже смачних і хрустких маринованих огірків, який часто використовується у нас вдома.

Кількість порцій: 3-5
Час приготування:  5 ч.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 25 кал / 100 г


Щоб приготувати огірки, мариновані з морквою та цибулею, вам знадобиться:
  • огірки - 1,5-2 кг
  • вода - 1,2 літра
  • оцет фруктовий - 3 ст.л.
  • сіль - 1 ст.л. з гіркою
  • цукор - 2 ст.л.
  • морква - 1 штука
  • цибуля ріпчаста - 1 головка
  • листя вишні - 4-5 штук
  • листя хрону - 4-5 штук
  • листя смородини - 4-5 штук
  • кріп (парасолька) - 1 штука

Як приготувати огірки, мариновані з морквою та цибулею.

  1. Банки заздалегідь промиємо і простерілізуем будь-яким зручним для вас шляхом.
    Огірки промиємо і зріжемо кінчики на 2 мм. Заллємо холодною водою на 5:00.
    На дно кожної підготовлених стерилізованої банки покладемо листя смородини, вишні та хрону, зубчик часнику, морквину, нарізану шматочками, і огірки, намагаючись при цьому поплотнее заповнити ними банку. Проте будьте обережні, щоб не пошкодити форму огірків.
    Зверху покладемо цибулю, нарізану кільцями, а на нього - кріп.
    Тим часом приготуємо маринад для огірків: прокип'ятимо воду з сіллю і цукром. Два рази заллємо цим гарячим розсолом. Втретє в розсіл додамо фруктовий оцет, прокип'ятимо його і доллємо ще трохи води.
    Огірки заллємо киплячим розсолом з оцтом. Закатаємо заздалегідь простерилізованих кришками. Перевернемо банки і укутати до повного охолодження. Огірки дуже добре зберігаються.

  2. Смачного!

  3.  Рецепт відкоректований (згідно коментарям читача) 05.07.2015

Смажені пиріжки з картоплею і лівером
Пиріг-галета з абрикосами і вишнею
© 2015-2022  mycooking.pp.ua