На головну |
Настала долгожданна пора заготовок. Пропоную вам рецепт дуже смачних і хрустких маринованих огірків, який часто використовується у нас вдома.
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 5 ч.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 25 кал / 100 г
Як приготувати огірки, мариновані з морквою та цибулею.
Банки заздалегідь промиємо і простерілізуем будь-яким зручним для вас шляхом.
Огірки промиємо і зріжемо кінчики на 2 мм. Заллємо холодною водою на 5:00.
На дно кожної підготовлених стерилізованої банки покладемо листя смородини, вишні та хрону, зубчик часнику, морквину, нарізану шматочками, і огірки, намагаючись при цьому поплотнее заповнити ними банку. Проте будьте обережні, щоб не пошкодити форму огірків.
Зверху покладемо цибулю, нарізану кільцями, а на нього - кріп.
Тим часом приготуємо маринад для огірків: прокип'ятимо воду з сіллю і цукром. Два рази заллємо цим гарячим розсолом. Втретє в розсіл додамо фруктовий оцет, прокип'ятимо його і доллємо ще трохи води.
Огірки заллємо киплячим розсолом з оцтом. Закатаємо заздалегідь простерилізованих кришками. Перевернемо банки і укутати до повного охолодження. Огірки дуже добре зберігаються.
Смачного!