салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Огірки мариновані з гірчицею на зиму

21 серпня 2015


Огірок - найпопулярніший овоч, використовуваний в кулінарії як в свіжому, так і в консервованому вигляді. Він багатий такими корисними речовинами - калій, вітаміни В1, С, фруктоза, ефірні олії. Ось уже кілька років за рекомендацією подруги я консервую огірки з гірчицею. Вся сім'я їх дуже любить. Пропоную цей рецепт.

Кількість порцій: 4 банки по 1 л
Час приготування:  2 ч. 30 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 70 ккал / 100 г


Щоб приготувати огірки мариновані з гірчицею на зиму, вам знадобиться:

  • огірки - 4 кг
  • Для маринаду:
  • цукор - 1 склянка
  • оцет - 100 мол
  • рослинне масло - 1 склянка
  • гірчиця суха - 2,5 ст. л.
  • перець мелений чорний - 1 ст. л.
  • часник - 6 зубчиків
  • сіль - 2 ст. л.

Як приготувати огірки мариновані з гірчицею на зиму.

  1. Для консервування найкраще відібрати сорти, призначені саме для цього. Так як салатні сорти мають щільну шкірку, яка перешкоджає проникненню в м'якоть маринаду. Консервувати потрібно свіжозібрані плоди, попередньо відсортувати, відбираючи невеликих розмірів і вибраковивая зіпсовані.

  2. Продукти для косерваціі.

  3. Відібрані плоди вимийте під струменем проточної води, обсушити серветкою або рушником. Ображати з двох сторін огірок на 2-3 мм і покладіть у відповідну ємність. Приготуйте маринад: змішайте всі інгредієнти для маринаду, додайте дрібно нарізаний часник і залийте ним огірки. Ємність накрийте кришкою і залиште на 2:00 для маринування огірків, періодично їх струшуючи. За цей час приготуйте банки: вимийте і пропарьте. Після маринування огірки розкладіть по банках ємністю 1 літр і залийте маринадом.

  4. Наповнені банки накрийте металевими кришками і стерилізують протягом 10-15 хвилин. По завершенні стерилізації банки швидко закатати, переверніть догори дном, остудіть при кімнатній температурі, потім перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

  5. Смачного!

Тушкована курятина з оливками
Журавлинний морс річний