салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Ніжний цитрусовий пудинг

17 квітня 2014


Десерти - це завжди найсолодша і смачна частина кулінарії. Десерти можуть бути простими і звичайними, а можуть бути настільки складними і специфічними, що потрібно витратити на них часу і умінь набагато більше, ніж на основні страви. Пудинги - різновид десертів, легких і повітряних. Пудинг повинен бути ніжним і тане в роті. Пудинги бувають абсолютно різними за складом, але вони, вже точно, повинні бути саме такими. Мій рецепт цитрусового пудингу дуже простий, його не складе труднощів зробити будь-якій господині, яка вміє поводитися з кухонними приладами і продуктами. Головне достоїнство цього цитрусового пудингу втом, що він виходить надзвичайно ніжним, повітряним і ароматним. Ви можете використовувати будь цитрусові, які є у вас під рукою, це можуть бути і апельсини і грейпфрути і навіть Памела, але я виберу, з вашого дозволу, лимони. У цьому пудингу немає ні манки, ні сиру, це особливий пудинг. Готувати його можна як у маленьких порційних формочках або формі для маффінів, так і у великій формі. Ця страва подається ще гарячим, так що буде краще, якщо ви приготуєте його в порційних формочках або кокотницах для жульєну, щоб подати на стіл гостям відразу з духовки.

Щоб приготувати ніжний цитрусовий пудинг, вам знадобиться:

масло вершкове - 5 ст.л.
цукор - 1-1,5 ст.
цедра лимона (або іншого цитруса) - 2 ст.л.
яйця - 3 шт.
борошно - 5 ст.л.
молоко незбиране - 1 ст.
лимонний сік (або сік іншого цитруса) - 6 ст.л.
цукрова пудра

Як приготувати ніжний цитрусовий пудинг:

1. Духовку нагріти до 180 градусів. Формочки змастити маслом.
2. Цукор, цедру і розм'якшене вершкове масло збити міксером до повітряної маси. Відокремити жовтки і по одному підмішати в масляну масу.
3. Молоко, сік і борошно додати в тісто і збивати до однорідної консистенції. Замість незбираного молока підійдуть також вершки або суміш вершків і молока навпіл.
4. Яєчні білки збити до твердих піків.
5. Закла збиті білки в тісто акуратно, щоб тісто не опало. Викласти тісто у форми.
6. Візьміть великий лист, висота якого не менше половини висоти формочок. Поставте формочки в цей деко і налийте в нього, акуратно, не потрапляючи в самі формочки, гарячу (не киплячою) воду, до рівня середини висоти формочок. Обережно перенесіть деко з водою і формочками в духовку. Якщо це представляється вам складним і ви боїтеся перевернути посуд по дорозі до плити і перетворити все в суп, поставте формочки в деко і відправте їх у духовку, а потім налийте воду. Ця технологія така ж, як і для чізкейків, навіть якщо наш пудинг і без «Чизай». Випікайте пудинг хвилин 40-50. Якщо вода в деку википить, додайте ще. Пудинг повинен бути соковитим і злегка вологим в середині. Чим довше буде пектися пудинг, тим більше він буде схожий на кекс. Тому не пропустіть час, коли його треба виймати їх духовки.

Готовий пудинг посипати цукровою пудрою і подавати гарячим.

Смачного!

Пісний яблучний пиріг
Червона риба запечена у фользі на багатті