салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Некалорійний яблучний пиріг

9 квітня 2014


Як же іноді хочеться порадувати себе і близьких смачною домашньою випічкою! Ах, цей аромат печеного тесту, ванілі і жар від розігрітій духовки! Але не варто забувати, що за часте таке баловство можна попрощатися зі стрункою фігурою. Хочу порадувати вас рецептом яблучного пирога, яка не завдасть великої шкоди вашій фігурі, і, що важливо, для його приготування не потрібно мука. Але все в розумних кількостях, зрозуміло!

Для того щоб приготувати низькокалорійний яблучний пиріг, вам потрібно:

яблука - 7 шт.
будь-які сухофрукти (відмінно підійдуть родзинки, курага і журавлина)
великий апельсин - 1 шт.
мед - 2 ст.л.
кориця - до смаку
подрібнений волоський горіх -? ст.

Як приготувати некалорійний яблучний пиріг:

1. Серцевину в яблуках потрібно вичистити таким чином, щоб не довелося розрізати їх повністю. Для цього існує спеціальний ніж, але цілком підійде і звичайний, головне, не перестаратися. Отже, вирізаємо серцевину, акуратно роблячи надріз круглої форми, трохи відступаючи від хвостика яблука, і повільно вводимо нож по колу глибше, то ж робимо і з іншого боку яблука. Виймаємо серцевину, потім нарізаємо яблуко на тонкі, круглі пластини.
2. Промиті сухофрукти замочуємо на 5-7 хвилин. Віджимаємо рідина і поки відставляємо фрукти в сторону.
3. Апельсин нам знадобиться для фруктової заливки. Змішуємо апельсиновий сік з корицею і медом. Гарненько перемішуємо отриману суміш, додаємо заздалегідь підготовлені сухофрукти і знову ретельно перемішуємо.
4. Яблука заливаємо медово-апельсинової сумішшю, акуратно, але ретельно все це перемішуємо, намагаючись не поламати яблучні кружечки. Викладаємо все у форму шарами.
5. Найбільшу верхівку поки ще не готового пирога встеляли яблуком так, щоб вийшов художній безлад, тобто недбало, але красиво. Потім посипаємо це все подрібненим волоським горіхом і заливаємо залишком фруктової-медової суміші.
6. Відправляємо пиріг в духову шафу приблизно на півгодини. При готовності яблука повинні бути м'якими, але при цьому добре зберегти свою форму.
7. При подачі можна посипати пиріг ванільною пудрою. Ось і готовий наш досить простий, смачний і низькокалорійний яблучний пиріг.

Смачного!

Баранина на грилі в мікрохвильовці
Вершковий соус з морепродуктами і брокколі