салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

М'ясо з чорносливом та курагою у горщиках

13 червня 2011


Цю страву можна подати до святкового столу, або приготувати просто на обід або вечерю. Ароматне і смачне, воно напевно сподобається вашим домочадцям. При цьому варто відзначити, що в цьому рецепті можна використовувати і свинину, і баранину, і яловичину - результат завжди вас порадує, і не буде шкода прикладених зусиль.


Для приготування м'яса з чорносливом та курагою у горщиках нам буде потрібно:

м'ясо, м'якоть (свинина, баранина або яловичина - 800-1000 г
біле сухе вино (для маринаду) - 0.5 склянки
рідкий мед (для маринаду) - 1 ст. л.
гірчиця (для маринаду) - 1 ст. л.
оливкова олія (для маринаду) - 2 ст. л.
соєвий соус (для маринаду) - 1 ст. л.
сіль, перець, приправи, трави - за смаком
сметана - 0.5 склянки
часник - за смаком
курага і чорнослив - по 100 г
рослинна олія

Спосіб приготування м'яса з чорносливом та курагою у горщиках:
М'ясо порізати досить крупно, добре відбити. Посолити, укласти в глибокий посуд, залити маринадом (вино, мед, гірчиця, соєвий соус, оливкова олія, прянощі). Маринуватися м'ясо буде близько 12:00, тому краще його замаринувати з вечора.

Коли м'ясо вбере в себе аромати маринаду, розпалює на сковороді рослинне масло, і обсмажуємо трохи м'ясо, щоб вийшла корочка. Потім перекладаємо його в горщики, кладемо чорнослив і курагу, посипаємо часником і заливаємо сметаною.

Горщики ставимо в духовку і готуємо при 180 градусах близько години, якщо це телятина, свинина або молода баранина. Якщо ви готуєте яловичину, то час приготування треба збільшити.

Готову страву посипати свіжою зеленню.

Сервірування чайного столу: 4 простих ради
Як використовувати колір при сервіровці столу.