На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

М'ясо по-французьки з червоним вином

24 квітня 2014


Що собою являє вино - пояснювати немає необхідності. При цьому вже не один десяток років вченими та лікарями ведуться суперечки про його користь для людського організму. Так, достеменно відомо, що вино (зокрема, червоне) допомагає швидше відновити сили після виснажливих довгих хвороб, а також швидко збільшити рівень гемоглобіну в крові після великих кровотеч яких системних захворювань.

Тому в багатьох клініках практикується додавати в раціон харчування хворих, що страждають захворюваннями серцево-судинної, бронхо-легеневої, нервової систем невеликі дози червоного вина, яке дійсно надає оздоровчий ефект. До того ж, в даному напої міститься багато вітамінів (такі як В2, В1, С, Р) і багато інших корисних мікроелементів (наприклад, залізо, йод, марганець, калій, магній, золото). Найголовніше, як стверджують лікарі і дієтологи, при всьому при цьому дотримуватися «правильне дози».

А ще на основі червоного вина можна приготувати безліч смачних і ароматних страв, наприклад, улюблене багатьма м'ясо по-французьки!

Щоб приготувати м'ясо по-французьки з червоним вином, вам знадобиться:

яловичина - 1 кг
ріпчаста цибуля - 2 шт.
червоне вино - 1 ст.
спеції (сіль, перець і т. п.) - за смаком
твердий сир - 150 г
майонез - за смаком

Як приготувати м'ясо по-французьки з червоним вином:

1. Насамперед, як і завжди, ми підготуємо м'ясо. Для цього ретельно промиваємо яловичину в холодній воді, при необхідності обрізаємо весь зайвий жир, пленочки і т. П.
Далі нарізаємо м'ясо поперек волокон тонкими невеликими пластинками, які відбиваємо за допомогою молоточка з обох сторін. Після цього яловичину необхідно гарненько натерти сіллю і чорним меленим перцем (при бажанні можна додати й інші спеції). Тепер перекладаємо її в якусь невелику посудину (емальовану миску, каструльку) і заливаємо склянкою вина. Даємо постояти м'ясу в такому вигляді не менше півгодини-години (при можливості витримаєте яловичину у вині подовше).
2. У цей час ми можемо зайнятися підготовкою інших інгредієнтів. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю, промиваємо його під проточною водою, після чого нарізаємо півкільцями або кільцями (кому як більше подобається).
Улюблений твердий сир натираємо на крупній тертці або середньої.
3. Включаємо заздалегідь духовку, щоб вона встигла гарненько розігрітися. Далі беремо зручний деко (або іншу глибоку форму для запікання) і змащуємо його невеликою кількістю рослинної олії (при бажанні її можна просто змастити тим же майонезом). Тепер викладаємо на деко кільця цибулі, рівномірно розподіляючи їх по поверхні. Зверху цибулі акуратно викладаємо і промариноване м'ясо. Потім присипаємо все зверху тертим сиром, який у свою чергу змащуємо невеликою кількістю майонезу.
4. Відправляємо деко в уже розігріту (до 180-200 градусів духовку на 50-60 хвилин, до готовності м'яса і утворення красивою рум'яної скоринки.

Після того як ми дістали готову страву з духовки, даємо йому трохи постояти, потім розкладаємо м'ясо по-французьки по порційних тарілках (при бажанні його ще можна присипати дрібно нашаткованої зеленню) і подаємо до столу гарячим. А ще з таким блюдом відмінно буде поєднуватися будь картопляний або овочевий гарнір.

Приємного всім апетиту!

М'ясо по-французьки зі свининою
М'ясо по-французьки в мультиварці
© 2015-2022  mycooking.pp.ua