салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

М'ясний гуляш з помідорами

22 березня 2014


Помідори користуються величезною популярністю по всьому світу. Страви з використанням цього корисного і смачного овоча можна перераховувати безкінечно. Сьогодні ми поговоримо про використання помідорів в приготуванні м'яса. Адже саме завдяки томатам свинина стає ніжніше, яловичина - м'якше, курочка - соковитіше. Одним з простих у приготуванні і вельми смачним блюдом є м'ясний гуляш з помідорами.

Щоб приготувати м'ясний гуляш з помідорами, вам знадобиться:

яловичина - 200 г
помідор - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
селера - 2 стебла (за бажанням)
морква - 1 шт.
борошно - 2 ст. л.
олія соняшникова - 2 ст. л.
лист лавровий
сіль

Як приготувати м'ясний гуляш з помідорами:

1. М'ясо вимити, видалити сухожилля, нарізати невеликими шматочками.
2. У сковороді розжарити соняшникова олія і обсмажити м'ясо до утворення золотистої скоринки.
3. Помідор обдати окропом і видалити шкірку. Дуже дрібно нарізати або подрібнити за допомогою блендера.
4. Обсмажене м'ясо викласти в невелику каструлю і залити помідорним пюре. Долити невелику кількість води, так, щоб рідина повністю покривала м'ясо. Перемішати.
5. Гасити м'ясо на середньому вогні протягом 10 хвилин.
6. Ріпчасту цибулю і моркву почистити, нарізати і обсмажити на олії.
7. З каструлі з м'ясом відлити? ст. бульйону. Всипати в бульйон борошно і ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Отриману суміш вилити в каструлю. Перемішати.
8. Додати в каструлю обсмажену цибулю з морквою, нарізану селеру, лавровий лист і сіль за смаком.
9. Загасити м'ясо ще протягом 5 хвилин.
У процесі приготування можна додати запашний перець горошком або будь-які інші спеції на ваш смак. Готову страву подати з будь-яким гарніром на ваш розсуд. З таким гуляшем чудово поєднується і картопляне пюре і будь-яка каша. Перед подачею на стіл посипати дрібно нарізаною зеленню.

Варто відзначити, що такий гуляш - для любителів жорсткого м'яса. Для тих, хто любить, щоб м'ясо було дуже м'яким і розпадалося в гуляші, радимо ще на півгодини поставити гуляш в духовку.

Приємного вам апетиту!

Котлети по-київськи
Швидкий печена картопля з сирним соусом