салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Морозиво з дині

17 вересня 2014


Влітку так хочеться побалувати себе смачним десертом, але в спеку не завжди хочеться важких тортів або надто солодких шоколадок. Тому самим чудовим десертом в жарку погоду завжди буде морозиво. Існує так багато варіантів приготування цього крижаного ласощі, але мені найближче саме рецепти з вершковою основою. Морозиво з динею виходить шалено ароматним! Іноді я додаю в нього подрібнені фісташки або свіжі ягоди, наприклад, ожину. Якщо ви теж любите незвичайні поєднання, то вам дуже сподобається морозиво з троянд.

Кількість порцій: 6-8
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 110 ккал


Щоб приготувати морозиво з дині, вам знадобиться:

  • диня - 500 г
  • пудра цукрова - 100 г
  • молоко - 50 мл
  • сир вершковий - 150 г
  • вершки - 250 мл

Як приготувати морозиво з дині.

  1. 1. Диню вимити, розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням і вирізати всю стиглу м'якоть.
    2. У великій мисці виделкою розім'яти вершковий сир.
    3. Вершки і молоко довести до кипіння на середньому вогні, додати цукрову пудру. Зняти з вогню і заважати до тих пір, поки пудра не розчиниться. Відставити в сторону до повного охолодження.
    4. М'якоть дині збити разом з вершковим сиром в кухонному комбайні. У вас повинна вийти пишна, рівномірна суміш без грудочок.
    5. Додати в комбайн остиглі вершки і знову збити.
    6. Перекласти суміш у посуд, призначену для використання в морозильній камері. Заморожувати диняче морозиво, перемішуючи через кожну годину. Це необхідно, щоб в морозиві не утворилися кристалики льоду. Якщо у вас є спеціальна мороженица, то перемішувати не потрібно.

  2. Щоб морозиво було легко накладати, ложку потрібно щоразу вмочати в гарячу воду. Тоді у вас вийдуть ідеально рівні і красиві кульки. Подавайте це морозиво, полив карамельним сиропом і прикрасивши листком м'яти.

  3. Смачного!

Борщ з вугра
Вугор варений в маринаді